Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 

Η αναζωπύρωση του "εθνικού" μετά την Κύπρο

Βριλήσσια 12-5-2013

Εισηγητές

Στάυρος Λυγερός

...ίσως σας προκαλέσει έκπληξη αρχίζοντας από κάτι που δεν είναι καθόλου εθνικό. Αρχίζοντας από το ευρωπαϊκό ενωτικό εγχείρημα. Γιατί εκεί θα βρούμε αιτίες που ξαναφέρνουν το εθνικό μ' έναν διαφορετικό τρόπο στο προσκήνιο. Για μάλιστα με δραματικά χαρακτηριστικά.

Ρούντι Ρινάλντι

Το εθνικό δεν επιστρέφει. Ήταν πάντα παρόν. Τώρα όμως γίνεται ολοφάνερη η διάστασή του. Στη σύγχρονη ιστορία είχαμε το "Κυπριακό" που αποτέλεσε πολλές φορές ζήτημα τεράστιων πολιτικών κρίσεων και αναταράξεων στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας μας...


Γιώργος Καραμπελιάς

Έπρεπε να έρθει αυτή η σαρωτική κρίση των τελευταίων τριών τεσσάρων χρόνων για να συνειδητοποιήσουνε οι Έλληνες ότι βρίσκονται στα Βαλκάνια και όχι στις Βρυξέλλες, ότι δεν είναι στις όχθες του Ατλαντικού ... αλλά ανήκουν στον αποικιακό κόσμο εδώ και περίπου οχτώ αιώνες.
 
 
Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Οδυσσέας Ελύτης
Η δροσιά γεννιέται μες στα φύλλα. Όπως μες στον απέραντο ουρανό / Το ξάστερο συναίσθημα.


Τα σχόλια σας...
Πορεία -εν χαρά και δημιουργία- μέσα σε έρημο!13/1/2020 Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Λόγος βαθιά ελληνικός με ρίζες που πάνε πίσω δυόμισι χιλιάδες χρόνια και πλέον. Όταν σ’ αυτόν τον τόπο που σήμερα πατούμε ζούσαν και τον έκτιζαν έλληνες πολίτες με έργα, λόγια γραφτά που έμειναν και θυσίες! Και εννοούμε τους πολίτες και όχι τους ιδιώτες με την έννοια που επέζησε στη γλώσσα την αγγλική. Και να σκεφτεί κανείς πως αυτό γινότανε όχι σε τριακόσιους περίπου δήμους που αριθμούμε σήμερα αλλά πολύ περισσότερους. Πάνω από χίλιες «πόλεις – κράτη» τότε ελληνικά, όπως πρόσφατα πληροφορήθηκα από χρονογράφημα πασίγνωστου στον κόσμο δημοσιογράφου μας , που η Δημοκρατία εδώ κι’ αλλού πολλά του οφείλει… Και η συλλογικότητα μας «Δράση για μια Άλλη Πόλη» επιμένει! Κι’ αν βαδίζουμε μέσα στην έρημο κατά τον ηγήτορα μας Γιάννη Τσούσια, άλλος δρόμος σωστός και όμορφος για μας δεν υπάρχει.


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2020 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου