Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 

Εκδηλώσεις


Μια πρώτη συζήτηση στο στέκι της "Δράσης"…

20/12/2008

Την Τρίτη, 16/12/08 έγινε συζήτηση στο συντονιστικό της Δράσης για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες.

Προσπαθήσαμε να καταλάβουμε από κοινού και να βάλουμε σε κάποια τάξη τα γεγονότα, όπως τα προσλαμβάνει ο καθένας μας, να ανανεώσουμε μια κοινή στάση και οπτική, να ανιχνεύσουμε τον βηματισμό μας. Ανταλλάξαμε γνώμες, εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις, όχι τόσο στην ουσία τους, αλλά στο κέντρο βάρους τους. Υπήρξε αυθόρμητα κοινή η διάθεση να σταθούμε δίπλα στη νεολαία. Την καινούργια αυτή νεολαία που ξεπήδησε αιφνιδιαστικά για να καθορίσει τον εκκρεμή τρόπο που αντιλαμβανόμαστε όλοι πλέον τα πράγματα.

Πολλοί από μας, χωρίς καμιά συνεννόηση, ήταν παρόντες στις διαδηλώσεις των ημερών. Σε τελευταία ανάλυση, παρά τους προβληματισμούς και τις αποχρώσεις που εκφράστηκαν, όλοι θεωρήσαμε αυτονόητο ότι η θέση της Δράσης ως δημοτικής κίνησης είναι μέσα στο κίνημα-δίπλα στη νεολαία , στο βαθμό που το καταφέρνουμε και μας αναλογεί.

Ακόμη κι αν τα πράγματα σήμερα εμφανίζονται με πολλές ερμηνείες (και πολλές διαστρεβλώσεις και πολλούς υποκειμενισμούς), δυσανάγνωστα και περίπλοκα, ακόμη κι αν -ιδίως αυτή τη φορά, έτοιμες λύσεις δεν υπάρχουν, ούτε έτοιμα συνθήματα, ακόμη κι αν εμείς οι ίδιοι είμαστε μέρος της κρίσης , (αλλά και της επίλυσής της), δεν μπορούμε παρά να αναζητήσουμε τη διέξοδο στο πλευρό αυτών που αντιστέκονται και αμφισβητούν. Ακόμη και εν μέσω έλλειψης αποσαφηνίσεων, είμαστε με το μέρος τους. Και δεν μπορεί παρά να αναζητάμε εκεί τη λύση , με τους όρους που στην πράξη διαμορφώνονται και όχι με τους όρους που ο καθένας μας θα φαντάζονταν.

Αποφασίσαμε να συμβάλλουμε στην πληροφόρηση για το συλλαλητήριο της Πέμπτης 18/12 στα Προπύλαια και προχωρήσαμε σε αφισσοκόληση στα Βριλήσσια, (τράπεζες, μετρό και σχολεία). Αυτή ήταν η δεύτερη αφισσοκόληση, μετά την αφίσσα συναισθηματικής συμμετοχής που κολλήθηκε στα Βριλήσσια δυο μέρες μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου. Την αφίσσα και τα συνθήματα που επιλέξαμε θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Μετά τις γιορτές σκεφτόμαστε να διοργανώσουμε εκδήλωση-συζήτηση, για να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους στα Βριλήσσια να εκφράσουν τις απόψεις τους, θα ενημερωθείτε σχετικά.

Δεν υιοθετούμε διαχωρισμούς ανάμεσα σε σκεπτικιστές και αγωνιστές , ανάμεσα σε αυθεντικούς ή «διστακτικούς» και αμφισβητούμενους , αν πρόκειται για διαφορετικές εκδοχές μιας στάση συμμετοχής. Τα πράγματα είναι σύνθετα και περίπλοκα, σε εξέλιξη, χωρίς βεβαιότητες και δεδομένες κατευθύνσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση, όλα όσα συνέβησαν, θα σφραγίσουν τους επόμενους μήνες και συνολικά μια νέα γενιά. Μια νέα περίοδος ανοίγει.

Για μια ακόμη φορά, θέλουμε να κατανοούμε, να συζητάμε ανοιχτοί και να αντιλαμβανόμαστε, όχι ως αποψίες ή «αναλυτές», αλλά συλλογικά και με επίγνωση ότι αποτελούμε προϊόν και τμήμα του ευρύτερου ριζοσπαστισμού και της Αμφισβήτησης, όσο και της διαρκούς προσπάθειας αναζήτησης του νοήματός τους.

Το ίδιο εξάλλου θα συνεχίσουμε να πράττουμε και στη γειτονιά μας, στα πλαίσια της αναζήτησης μιας Άλλης πόλης , μιας άλλης Αυτοδιοίκησης.

Αυτά νομίζουμε ως πρώτη προσέγγιση…
Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη!Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Τάσος Λειβαδίτης
Γι' αυτό σου λέω... πρέπει να βρεις έναν άλλο τρόπο να, ξεχωρίζεις τους ανθρώπους, όχι να περιμένεις την πράξη - είναι τότε αργά.


Τα σχόλια σας...
Έρχονται μισθοφόροι στα Βριλήσσια;6/12/2019 Λεωνίδας Μάρκογλου
Φύλαξη αντλιοστασίων, μάλιστα. Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, υπάρχει από τότε που κατασκευάστηκαν τα αντλιοστάσια. Εγώ θα μιλήσω για την δεξαμενή στην κορυφή του λόφου των Άνω Βριλησσίων. Επί διοίκησης Ιωαννίδη κάποια «καλόπαιδα» έσπασαν τον έναν από τους δύο αεραγωγούς της δεξαμενής και έριξαν μέσα στο νερό χώματα και πέτρες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αδειάσει τελείως η δεξαμενή για να καθαριστεί. Και καλά αυτοί έριξαν χώμα και πέτρες, εάν κάποιος «τρελαθεί» ή θέλει να κάνει κακό μπορεί να ρίξει οτιδήποτε θελήσει και να πάμε «αδιάβαστοι» όλοι εδώ στα Άνω Βριλήσσια. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στα άλλα αντλιοστάσια, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Το πρόβλημα είναι σοβαρότατο και δεν χωράνε παιχνίδια οποιουδήποτε είδους, έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα μας ότι η δεξαμενή χρειάζεται περίφραξη άμεσα και τοποθέτηση αγκαθωτού για να μην μπορεί κανένας να πλησιάσει. Τώρα δεν ξέρω αν θα μπουν φρουροί ή κάτι άλλο, αλλά κάτι πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ.
Η σπασμένη «γραμμή του δημότη» και η διοίκηση Μανιατογιάννη2/12/2019 Λεωνίδας Μάρκογλου
Θέλω να κάνω ένα σχόλιο σχετικά με το Παροχή υπηρεσίας για την βελτιστοποίηση των διαδρομών αποκομιδής των απορριμματοφόρων» 4.960€. Δηλαδή ο διευθυντής, ο προϊστάμενος και οι τρεις επόπτες τι κάνουν; Δεν μπορούν να ρυθμίσουν τα προγράμματα των απορριμματοφόρων; Αυτή είναι η δουλειά τους.Ποιός ξέρει καλύτερα από αυτούς; Ξέρουν πόσους κάδους έχει ο κάθε δρόμος και πόσα χιλιόμετρα κάνει κάθε απορριμματοφόρο για τη συλλογή τους. Ήμαρτον δηλαδή.
Τι είδαμε στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας που έρχεται στα Βριλήσσια!30/11/2019 Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Οργισμένα νιάτα! Χωρίς βαθιές αναλύσεις για τα αίτια, μέσα στους κλειστούς δρόμους, τα αδιέξοδα και τρομερά διλήμματα, απλώνουν τις αλήθειες τους στο πανί όπως τις βλέπουν, όπως τις αισθάνονται και μας πετούν στα μούτρα: Την τύφλα μας στην Παιδαγωγική (Ο καραγκιόζης). Την οδυνηρή, την αβάσταχτη απόφαση (Index). Την κατά παραχώρηση κατανόηση και συγχώρηση (Μίλα). Το τι μας περιμένει (Στο δωμάτιο, Το βάρος της θάλασσας). Την γελοιοποίησή μας μέσα σε έναν επί γης και ιδιαίτερα στην πατρίδα μας παράδεισο (Κλεονίκη). Την ευσπλαχνία τους (Chopper). Την νοσταλγική ουτοπία μιας πρωτόγονης ζωής (Καρτ ποστάλ από το τέλος του κόσμου). Τον ζαλισμένο έρωτα από το ορμονικό μαστίγωμα στην εφηβεία μέσα σ’ έναν κόσμο «λαμέ» (I am Mackenzie). Τις ικανότητές τους στο κατώφλι της νιότης (Ο Μάγκας). Ας θυμηθούμε εδώ και «Τα παιδικά χρόνια του Ιβάν» του Ταρκόφσκι. Την αμοιβαία εξομολόγηση δύο θανάσιμων εχθρών από τον Κύπριο Ανδρέα Σιεηττάνη που ξέρει καλά το βαθύ πιστεύω ενός άρρωστου κομματιού του αγγλικού λαού να θεωρεί προέκταση της νησιωτικής του χώρας τις αποικίες βαφτισμένες κατά περίπτωση με διάφορα κίβδηλα ονόματα (Bόρειος Ιρλανδία, Ουαλία και Σκωτία στο Ηνωμένο Βασίλειο, Αυτοκυβέρνητες επικράτειες, Αυτόνομες αποικίες, Αποικίες του στέματος, Προτεκτοράτα κ.ά.) ομνύοντας όλες στον ίδιο βασιλιά ή βασίλισσα. Αυτό το κομμάτι ψήφισε σύσσωμο το Brexit. Tούτα τα λίγα για τα οργισμένα νιάτα, τους μικρομηκάδες στη Δράμα, από το μικρό μέρος της δουλειάς τους που είδαμε στις 21 και 22 Νοέμβρη 2019 στο ΤΥΠΕΤ. Που ίσως να μη μπαίνουν εύκολα στα γνωστά μας κουτάκια! Στις δεκαετίες ή πενταετίες που ακολουθούν με τις κατακλυσμιαίες αλλαγές που νομίζω ότι θα φέρουν, μάλλον είναι αδύνατο να προβλέψουμε την συμπεριφορά τους. Μεγάλη η συμπίεση και το μέλλον άδηλο. Πολύ άσχημο κόσμο τους παραδόσαμε…


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2019 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου