Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 

Εκδηλώσεις


"ταξίδια ή τουρισμός, γνωρίζοντας άλλους λαούς"

17/3/2008

Το Σάββατο 29 Μάρτη στις 7.30μμ στην αίθουσα του ΤΥΠΕΤ η «Δράση» διοργανώνει συζήτηση με θέμα: ταξίδια ή τουρισμός, γνωρίζοντας άλλους λαούς. Ομιλητές οι Ισαβέλλα Μπερτράν και Κώστας Ζυρίνης, αρθρογράφοι στο περιοδικό ΓΕΩΡΑΜΑ που κυκλοφορεί με την Ελευθεροτυπία του Σαββάτου. Οι ομιλητές, θα παρουσιάσουν με διαφάνειες και σχόλια το ταξίδι που πραγματοποίησαν πρόσφατα στις χώρες της Κεντρικής Ασίας: Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν, Κιριγστάν, Τουρκμενιστάν, όλες δημοκρατίες της πρώην ΕΣΣΔ. Πρόκειται για χώρες με μεγάλες πολιτισμικές διαφορές και έντονα προβλήματα εθνικών διεκδικήσεων. Μια βασική παράμετρος και κοινή για όλες είναι ότι, ενώ πρόκειται για μουσουλμανικές χώρες, σ αυτές δεν αναπτύχθηκε θρησκευτικός φονταμενταλισμός, αποτελούν πιο κοσμικά κράτη , ενώ οι γυναίκες απολαμβάνουν μια καλύτερη θέση από ότι σε άλλες χώρες, πχ Ιράν, Ιράκ κλπ. Ιστορικά οι χώρες αυτές συνδέονται με την Ελλάδα: το ταξίδι αυτό αποτελεί τμήμα του ταξιδιού του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Κρίναμε ότι είναι ένα ενδιαφέρον θέμα καθώς αφορά σε πολλά ζητήματα που συζητιούνται σήμερα από μια άλλη σκοπιά. Η παρουσίαση θα κρατήσει 45΄-60΄ και θα ακολουθήσει συζήτηση, που εκτός από το τι συμβαίνει εκεί, θα προσπαθήσει να ψηλαφήσει τις εννοιολογικές διαφορές ανάμεσα στα ταξίδια και τον τουρισμό. Θα υπάρχει η ανάλογη τοπική μουσική υπόκρουση.Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Οδυσσέας Ελύτης
Η δροσιά γεννιέται μες στα φύλλα. Όπως μες στον απέραντο ουρανό / Το ξάστερο συναίσθημα.


Τα σχόλια σας...
Πορεία -εν χαρά και δημιουργία- μέσα σε έρημο!13/1/2020 Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Λόγος βαθιά ελληνικός με ρίζες που πάνε πίσω δυόμισι χιλιάδες χρόνια και πλέον. Όταν σ’ αυτόν τον τόπο που σήμερα πατούμε ζούσαν και τον έκτιζαν έλληνες πολίτες με έργα, λόγια γραφτά που έμειναν και θυσίες! Και εννοούμε τους πολίτες και όχι τους ιδιώτες με την έννοια που επέζησε στη γλώσσα την αγγλική. Και να σκεφτεί κανείς πως αυτό γινότανε όχι σε τριακόσιους περίπου δήμους που αριθμούμε σήμερα αλλά πολύ περισσότερους. Πάνω από χίλιες «πόλεις – κράτη» τότε ελληνικά, όπως πρόσφατα πληροφορήθηκα από χρονογράφημα πασίγνωστου στον κόσμο δημοσιογράφου μας , που η Δημοκρατία εδώ κι’ αλλού πολλά του οφείλει… Και η συλλογικότητα μας «Δράση για μια Άλλη Πόλη» επιμένει! Κι’ αν βαδίζουμε μέσα στην έρημο κατά τον ηγήτορα μας Γιάννη Τσούσια, άλλος δρόμος σωστός και όμορφος για μας δεν υπάρχει.


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2020 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου