Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 

Εκδηλώσεις


Το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Βριλησσίων

9/10/2008

Αυτό που αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά στη συνέλευση της «Δράσης» για το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Βριλησσίων, ήταν απο τη μιά το μεγάλο ενδιαφέρον των δημοτών, και απο την άλλη, η πλήρης έλλειψη πληροφόρησής τους για το θέμα, πριν την εκδήλωση: Οι πολίτες των Βριλησσίων, φαίνεται πως δεν είναι άξιοι ενημέρωσης, ούτε προφανώς έχει κάποια σημασία η γνώμη τους για όσα τους αφορούν! Η Διοίκηση του Δήμου, σταθερά προσηλωμένη στη διοργάνωση πανηγυριών τύπου «Ναπολιτάνικης αγοράς», ανάρτησε εν μέσω Αυγούστου και μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη, όπως είχε υποχρέωση), στην ιστοσελίδα του Δήμου την μελέτη για το πολεοδομικό και ύστερα εσιώπησε, ως συνήθως…

Ας σημειωθεί εδώ, ότι αν και η μελέτη του Γ.Π.Σ. παραδόθηκε από τους μελετητές στο Δήμο την άνοιξη του 2006, στην προηγούμενη δηλαδή Διοίκηση, παρέμεινε στα συρτάρια μέχρι σήμερα, που η σημερινή Δημοτική Αρχή να την εμφανίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Στην εκδήλωση, οι Νίκος Χαραλαμπίδης και Μιχάλης Βερροιόπουλος (εκ μέρους της ομάδας δουλειάς της «Δράσης για τα πολεοδομικά), παρουσίασαν τους άξονες και τα συμπεράσματα της μελέτης, φωτίζοντας τα κομβικά της ζητήματα και τα διλήμματα που αυτή αναδεικνύει, ώστε να τοποθετηθούν οι δημότες και να διαμορφωθεί στη συνέχεια μια εποικοδομητική πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν συζητηθεί επί της ουσίας το θέμα.
Στη συζήτηση και τις τοποθετήσεις των δημοτών κυριάρχησαν τα θέματα της Λ. Πεντέλης, της εκτός σχεδίου περιοχής «Κρασσά», τα προβλήματα στα Άνω Βριλήσσια και στο οικοδομικό τετράγωνο της οδού Μητροπούλου, ενώ εμφατικά επισημάνθηκε η ανάγκη για την αποκατάσταση όλων των πεζοδρομίων του Δήμου και η διαμόρφωση των εγκαταλειμμένων κοινόχρηστων χώρων.Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
ΜΙΣΕΛ ΤΟΥΡΝΙΕ
Δεν υπάρχει καμία οργάνωση που να μπορεί να προστατευτεί από έναν κόκκο άμμου.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2020 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου