Σχόλια
Γιατί με το Κίνημα;
26/1/2026

Η ''γνώμη'' του Γιάννη με βρίσκει, συνολικά, σύμφωνο. Αυτές οι απόψεις απαιτούνται, τουλάχιστον τώρα. Αυτές, που στηρίζονται σε αντικειμενικά δεδομένα, εκφράζονται με πολιτικά κριτήρια και συμβάλλουν

Τάκης Μάτσας
«Τα Μάρμαρα δεν είναι ένα «παλιό θέμα» ούτε φολκλόρ διεκδίκηση»
18/1/2026

Χαρακτηριστικό το ρήγμα αν και όχι ολοκληρωτικό, ανάμεσα στους Άγγλους επιστήμονες επί του πεδίου στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου και τους κυβερνητικούς Άγγλους ιμπεριαλιστές. Με τους πρώτους ευν

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
16 Χρόνια Cine-Δράση: «Πρόφαση είναι οι ταινίες...»
18/1/2026

Μπράβο σου

Ντίνα
Το Cine Δράση κόβει την πίτα του
18/1/2026

Να ευχηθούμε και να εργασθούμε για μια καλή χρονιά με ειρήνη, γνώσεις, ευθύνες....

Μπάμπης Δαμουλάνος Ευαγγελάτος
Λαϊκά παραμύθια με κεράσματα και γιορτινές ευχές
23/12/2025

Φιλιά σε όλους στη Δράση από το μυθικό.. ΝΙΜΤΣ! Αν η πραγματικότητα δεν ριζώνει στον Μύθο είναι ανούσια, επιφανειακή και χωρίς μέλλον. Θά ήθελα να ήμουν μαζί σας.

Λάμπης

Εντυπωσιακή συμμετοχή στο αφιέρωμα του «Cine Δράση» για τον Ρόκο

Κοσμοσυρροή κοινού και καλλιτεχνών σε μια εκδήλωση που ξεπέρασε τα όρια του Δήμου μας

Περισσότερα από 200 άτομα, πολλά από αυτά όρθια, παρακολούθησαν την εκδήλωση που διοργάνωσε η Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων «Cine-Δράση» για τον γλύπτη Κυριάκο Ρόκο την περασμένη Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στο ΤΥΠΕΤ. Εκτός του δημιουργού, παραβρέθηκαν οι γλύπτες Θόδωρος Παπαγιάννης, Γιώργος Χουλιάρας, Πραξιτέλης Τζανουλίνος και Κώστας Ρόθος, η ζωγράφος - χαράκτρια Ρουμπίνα Σαρελάκου, οι ζωγράφοι Νίκος Χριστοφοράκης, Σύνη Παπαγιάννη, η χαράκτρια Εύα Μελά, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, ο γιατρός-ζωγράφος και επί περισσότερα από 15 χρόνια εθελοντής δάσκαλος στο εργαστήριο ζωγραφικής του Δήμου Βριλησσίων Δημήτρης Σκλείδης, η τραγουδίστρια Μαρίνα Δακανάλη, ο συνθέτης Δημήτρης Φριτζαλάς, ο ποιητής και σκηνοθέτης Πάνος Κυπαρίσσης, η ποιήτρια Γιώγια Σιώκου, ο αντιπρόεδρος του Αθλητικού & Πολιτιστικού Οργανισμού Βριλησσίων Νικόλας Περδικάρης, ο επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων Φάνης Αρχιμανδρίτης, ο κινηματογραφιστής Ναπολέων Ροντογιάννης, (που κινηματογράφησε αφιλοκερδώς την εκδήλωση), ο Δημήτρης Τζούβαλης, πρόεδρος του συλλόγου Αλλοτροπία της Αντίκυρας, ενώ για μια ακόμα φορά τίμησε με την παρουσία του τη «Δράση» ο Λαοκράτης Βάσης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ολιγόλεπτου βίντεο, βασισμένου στο έργο του γλύπτη «δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν υπάρχω» σε μουσική Χρήστου Λεοντή, εμπνευσμένη από το έργο του Ρόκου και ακολούθησε η προβολή του ντοκιμαντέρ του Στέφανου Κακαβούλη "Περί τέχνης: Ρόκος". Τα επαναλαμβανόμενα τεχνικά προβλήματα που οφείλονται στον ανεπαρκή εξοπλισμό της δημοτικής αίθουσας κάλυψε με το τραγούδι της, εκτός μικροφώνου, η Μαρίνα Δακανάλη, επί χρόνια συνεργάτης του Σωκράτη Μάλαμα. Στη συνέχεια ο, σπάνια εμφανιζόμενος, Χρήστος Λεοντής μίλησε για τον «άνθρωπο Ρόκο». Ακολούθησε η Μαρία Αρχοντή, μέλος της προσωρινής επιτροπής του Cine-Δράση που παρουσίασε τα βιογραφικά στοιχεία των ομιλητών και του σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ και στη συνέχεια ο αρχιτέκτονας και ιστορικός τέχνης Κωστής Καζαμιάκης που παρουσίασε τη δουλειά του Κυριάκου Ρόκου. (Στην πραγματικότητα η ομιλία του κάλυψε μόνο μια μικρή διάσταση του έργου του μεγάλου μας γλύπτη). Ενδιάμεσα, η καθηγήτρια Τασία Μάρη και ο συνθέτης Δημήτρης Φριτζαλάς, μέλη της προσωρινής επιτροπής του Cine-Δράση, διάβασαν αποσπάσματα από τα διηγήματα του Κυριάκου Ρόκου: "Μια συνάντηση με το Γιαννούλη Χαλεπά" και "Μια ποθητή συνάντηση με τον Ροντέν". Η εκδήλωση έκλεισε με παρεμβάσεις από το κοινό, στις οποίες απάντησε ο γλύπτης, ενώ εν συντομία τοποθετήθηκαν και οι γλύπτες Θόδωρος Παπαγιάννης και Γιώργος Χουλιαράς, ο κινηματογραφιστής Ναπολέων Ροντογιάννης και ο Λαοκράτης Βάσης, φωτίζοντας καλλιτεχνικές ή ανθρώπινες πλευρές του Κυριάκου Ρόκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν στην πόλη μας
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

– στα τρελά τους όνειρα δοσμένοι, πάντα γελαστοί και γελασμένοι.

Άλκης Αλκαίος
Newsletter