Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
18/2/2015

Εντυπωσιακή συμμετοχή στο αφιέρωμα του «Cine Δράση» για τον Ρόκο

Κοσμοσυρροή κοινού και καλλιτεχνών σε μια εκδήλωση που ξεπέρασε τα όρια του Δήμου μας

Περισσότερα από 200 άτομα, πολλά από αυτά όρθια, παρακολούθησαν την εκδήλωση που διοργάνωσε η Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων «Cine-Δράση» για τον γλύπτη Κυριάκο Ρόκο την περασμένη Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στο ΤΥΠΕΤ.

Εκτός του δημιουργού, παραβρέθηκαν οι γλύπτες Θόδωρος Παπαγιάννης, Γιώργος Χουλιάρας, Πραξιτέλης Τζανουλίνος και Κώστας Ρόθος, η ζωγράφος - χαράκτρια Ρουμπίνα Σαρελάκου, οι ζωγράφοι Νίκος Χριστοφοράκης, Σύνη Παπαγιάννη, η χαράκτρια Εύα Μελά, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, ο γιατρός-ζωγράφος και επί περισσότερα από 15 χρόνια εθελοντής δάσκαλος στο εργαστήριο ζωγραφικής του Δήμου Βριλησσίων Δημήτρης Σκλείδης, η τραγουδίστρια Μαρίνα Δακανάλη, ο συνθέτης Δημήτρης Φριτζαλάς, ο ποιητής και σκηνοθέτης Πάνος Κυπαρίσσης, η ποιήτρια Γιώγια Σιώκου, ο αντιπρόεδρος του Αθλητικού & Πολιτιστικού Οργανισμού Βριλησσίων Νικόλας Περδικάρης, ο επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων Φάνης Αρχιμανδρίτης, ο κινηματογραφιστής Ναπολέων Ροντογιάννης, (που κινηματογράφησε αφιλοκερδώς την εκδήλωση), ο Δημήτρης Τζούβαλης, πρόεδρος του συλλόγου Αλλοτροπία της Αντίκυρας, ενώ για μια ακόμα φορά τίμησε με την παρουσία του τη «Δράση» ο Λαοκράτης Βάσης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ολιγόλεπτου βίντεο, βασισμένου στο έργο του γλύπτη «δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν υπάρχω» σε μουσική Χρήστου Λεοντή, εμπνευσμένη από το έργο του Ρόκου και ακολούθησε η προβολή του ντοκιμαντέρ του Στέφανου Κακαβούλη "Περί τέχνης: Ρόκος".

Τα επαναλαμβανόμενα τεχνικά προβλήματα που οφείλονται στον ανεπαρκή εξοπλισμό της δημοτικής αίθουσας κάλυψε με το τραγούδι της, εκτός μικροφώνου, η Μαρίνα Δακανάλη, επί χρόνια συνεργάτης του Σωκράτη Μάλαμα.

Στη συνέχεια ο, σπάνια εμφανιζόμενος, Χρήστος Λεοντής μίλησε για τον «άνθρωπο Ρόκο». Ακολούθησε η Μαρία Αρχοντή, μέλος της προσωρινής επιτροπής του Cine-Δράση που παρουσίασε τα βιογραφικά στοιχεία των ομιλητών και του σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ και στη συνέχεια ο αρχιτέκτονας και ιστορικός τέχνης Κωστής Καζαμιάκης που παρουσίασε τη δουλειά του Κυριάκου Ρόκου. (Στην πραγματικότητα η ομιλία του κάλυψε μόνο μια μικρή διάσταση του έργου του μεγάλου μας γλύπτη). Ενδιάμεσα, η καθηγήτρια Τασία Μάρη και ο συνθέτης Δημήτρης Φριτζαλάς, μέλη της προσωρινής επιτροπής του Cine-Δράση, διάβασαν αποσπάσματα από τα διηγήματα του Κυριάκου Ρόκου: "Μια συνάντηση με το Γιαννούλη Χαλεπά" και "Μια ποθητή συνάντηση με τον Ροντέν".

Η εκδήλωση έκλεισε με παρεμβάσεις από το κοινό, στις οποίες απάντησε ο γλύπτης, ενώ εν συντομία τοποθετήθηκαν και οι γλύπτες Θόδωρος Παπαγιάννης και Γιώργος Χουλιαράς, ο κινηματογραφιστής Ναπολέων Ροντογιάννης και ο Λαοκράτης Βάσης, φωτίζοντας καλλιτεχνικές ή ανθρώπινες πλευρές του Κυριάκου Ρόκου.


readers  1654


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Οδυσσέας Ελύτης
Η δροσιά γεννιέται μες στα φύλλα. Όπως μες στον απέραντο ουρανό / Το ξάστερο συναίσθημα.


Τα σχόλια σας...
Πορεία -εν χαρά και δημιουργία- μέσα σε έρημο!13/1/2020 Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Λόγος βαθιά ελληνικός με ρίζες που πάνε πίσω δυόμισι χιλιάδες χρόνια και πλέον. Όταν σ’ αυτόν τον τόπο που σήμερα πατούμε ζούσαν και τον έκτιζαν έλληνες πολίτες με έργα, λόγια γραφτά που έμειναν και θυσίες! Και εννοούμε τους πολίτες και όχι τους ιδιώτες με την έννοια που επέζησε στη γλώσσα την αγγλική. Και να σκεφτεί κανείς πως αυτό γινότανε όχι σε τριακόσιους περίπου δήμους που αριθμούμε σήμερα αλλά πολύ περισσότερους. Πάνω από χίλιες «πόλεις – κράτη» τότε ελληνικά, όπως πρόσφατα πληροφορήθηκα από χρονογράφημα πασίγνωστου στον κόσμο δημοσιογράφου μας , που η Δημοκρατία εδώ κι’ αλλού πολλά του οφείλει… Και η συλλογικότητα μας «Δράση για μια Άλλη Πόλη» επιμένει! Κι’ αν βαδίζουμε μέσα στην έρημο κατά τον ηγήτορα μας Γιάννη Τσούσια, άλλος δρόμος σωστός και όμορφος για μας δεν υπάρχει.


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2020 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου