Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
27/5/2019

Εκ βαθέων

του Χρήστου Ι. Βατούσιου


Κάπου εκεί, στα βάθη του χρόνου, ξεκινά και χάνεται αυτή η μικρή κι αλλόκοτη ιστορία.

Τότε που οι άνθρωποι ήταν ένας σβώλος άμμου, ανίκανος να ξεχωρίσει αφέντες και δούλους, άσπρους και χρωματιστούς, μπροστινούς και πισινούς.

Αυτός, της άρπαξε το χέρι, εκείνη, τον δάγκωσε τρυφερά και γύρισε ο ανεμόμυλος να ξεδιαλύνει τον σβώλο.

Γιόμισε τη γης ο αγέρας, απ' άκρη σ' άκρη κόκκους άμμου, που με την σειρά τους έφτιαχναν σβώλους, άρπαζαν και δάγκωναν, βάζοντας τα πράματα σε σειρά και τάξη.

Έπειτα ήρθαν οι βροχές, και ξάπλωσαν τους κόκκους, που τους κατάπιε το χώμα, τους χώνεψε και τους επέστρεψε στην θάλασσα.

Από τότε, αυτός κι εκείνη, κάθονται μπροστά της μαγνητισμένοι, δεμένοι λες με μιάν αόρατη κλωστή, ανήμποροι να καταλάβουν, τι να 'ναι αυτό π' ανοίγει την ψυχή τους πέρα, μακριά, ν' απλώνεται στα βάθη.
ΠΙΝΑΚΑΣ: Sergeι Vinogradov, Καλοκαιρινή νύχτα. 1899.

ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΥΣΙΟΣ


readers  354


Σχόλια (1)


Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος 28 Μαϊ 2019, 21:38
...Του απόμαχου ζεύγους η ξεφτισμένη μνήμη!
Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Οδυσσέας Ελύτης, 1964
Ανοίγω το στόμα μου κι αναγαλλιάζει το πέλαγος Και παίρνει τα λόγια μου στις σκοτεινές του τις σπηλιές Και στις φώκιες τις μικρές τα ψιθυρίζει Τις νύχτες που κλαιν των ανθρώπων τα βάσανα. Χαράζω τις φλέβες μου και κοκκινίζουν τα όνειρα Και τσέρκουλα γίνονται στις γειτονιές των παιδιών Και σεντόνια στις κοπέλες που αγρυπνούνε Κρυφά για ν' ακούν των ερώτων τα θαύματα. Ζαλίζει τ' αγιόκλημα και κατεβαίνω στον κήπο μου Και θάβω τα πτώματα των μυστικών μου νεκρών Και το λώρο το χρυσό των προδομένων Αστέρων τους κόβω να περάσουν στην άβυσσο. Σκουριάζουν τα σίδερα και τιμωρώ τον αιώνα τους Εγώ που δοκίμασα τις μυριάδες αιχμές Κι από γιούλια και ναρκίσσους το καινούργιο Μαχαίρι ετοιμάζω που αρμόζει στους Ήρωες. Γυμνώνω τα στήθη μου και ξαπολυούνται οι άνεμοι Κι ερείπια σαρώνουνε τις χαλασμένες ψυχές Κι απ' τα νέφη τα πυκνά της καθαρίζουν Τη γη, να φανούν τα Λιβάδια τα Πάντερπνα!


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το στέκι της «Δράσης», Πίνδου 30 & Μαραθώνος, Βριλήσσια. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2019 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου