Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
6/7/2019

Το παγόβουνο «Ναυτική Βάση»

Τελεσίγραφο από την Πολεοδομία προς τον Δήμο Βριλησσίων

Έχει ήδη γίνει γνωστό από τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, ότι η αρμόδια Πολεοδομία Αγ. Παρασκευής, ύστερα από καταγγελία κατοίκων, επέδωσε στον Δήμο Βριλησσίων έγγραφο αυτοψίας, σύμφωνα με το οποίο διαπίστωσε σωρεία παραβάσεων σε ότι αφορά τις χρήσεις στον χώρο της π. Ναυτικής Βάσης.

Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό, είναι πως το θέμα έφθασε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βριλησσίων, όπου συζητήθηκε η «Λήψη απόφασης για την άσκηση ένστασης κατά της από 21.06.2019 Έκθεσης Αυτοψίας- Απόφασης του Τμήματος Ελέγχου Κατασκευών της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής». Εκεί, ο δικηγόρος του Δήμου πρότεινε την «προσβολή της κοινοποιηθείσας έκθεσης αυτοψίας ενώπιον του αρμοδίου ΣΥΠΟΘΑ, ιδίως λόγω ελλιπούς αιτιολογίας της... προς διαφύλαξη των συμφερόντων του Δήμου... και προς αποτροπή των δυσμενών συνεπειών που συνεπάγεται η εκτέλεσή της...», επισημαίνοντας ότι «η προθεσμία των 15 ημερών για την άσκηση της εν λόγω ένστασης συμπληρώνεται την 08.07.2019 και συνεπώς συντρέχει λόγος κατεπείγοντος για τη λήψη σχετικής απόφασης».

Υπέρ της εισήγησης ψήφισαν τα πέντε παρόντα μέλη της πλειοψηφίας (Βαφειάδης, Μάρα, Φυκίρης, Σίμου, Εγκολφόπουλος), ενώ «παρών» δήλωσε (για λόγους που συνάγονται στη συνέχεια), ο Τσούτσιας – ΔΡΑΣΗ. Σημειωτέο, μετά την προ εξαμήνου ανεξαρτητοποίηση της κ. Χρυσοπούλου από την «Νέα Πνοή, (η οποία στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν παρούσα χωρίς δικαίωμα ψήφου), δεν εκπροσωπείται η μείζων αντιπολίτευση στην Οικονομική Επιτροπή (!) Με δεδομένη μάλιστα την εκλογική συμπόρευση της "Ανοιχτής Πόλης" και της κ. Σακισλή με τη διοίκηση, μόνον η ΔΡΑΣΗ απέμεινε να εκπροσωπεί την αντιπολίτευση στην Ο.Ε..

Σύμφωνα με το έγγραφο της Πολεοδομίας, το οποίο ουδέποτε κοινοποιήθηκε στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που έλαβαν την απόφαση(!) αλλά περιήλθε σε γνώση τους μόνο από δημοσίευμα τοπικού μέσου ενημέρωσης* (!), «το κλιμάκιο της πολεοδομίας -μετά από καταγγελία των κατοίκων της περιοχής- διαπίστωσε πως στον χώρο λειτουργεί το αμαξοστάσιο απορριμματοφόρων του Δήμου αλλά και χώρος εναπόθεσης υλικών όπως σωλήνες, χαλίκι, άμμος, πλάκες πεζοδρομίου, κάδοι απορριμμάτων, κοπριά-λιπάσματα και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός οχημάτων. Οι υπάλληλοι διαπίστωσαν επίσης, πως στον χώρο γίνεται εναπόθεση μπαζών, οργανικών υλικών, απορριμμάτων και μεγάλων αντικειμένων». Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο που δημοσίευσε το vrilissianews «Ο Δήμος υποχρεούται σε διάστημα ενός μήνα να διακόψει κάθε τέτοιου είδους δραστηριότητα στον χώρο και εφόσον δεν το πράξει, ο χώρος θα σφραγιστεί», αφού αυτές οι χρήσεις είναι πρόδηλα παράνομες.

(*http://vrilissianews.gr/vrilissia/apofasi-sfragisis-tis-homateris-stin-p-naytiki-vasi/)

Και τι απέγινε; Έχουμε εδώ μια τυπική αντίδραση του μηχανισμού του Δήμου Βριλησσίων, ο οποίος μπροστά σε ένα «έκτακτο» ζήτημα, (διαχρονικά γνωστό), αντιδρά μόνο με τον εύκολο και αναμενόμενο τρόπο, ζητά αναβολή, χωρίς να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο για τα έγγραφα και τις πτυχές της υπόθεσης και χωρίς να έχει συζητηθεί η προετοιμασία κάποιας εναλλακτικής. Ούτε και η αντιπολίτευση μιλά γι' αυτά. Καταθέτει μεν προτάσεις ανάπλασης της Ναυτικής Βάσης αλλά όχι για το θέμα της μεταφοράς των απορριμματοφόρων.

Διότι, οι παρατάξεις εξουσίας του προαστίου δεν αλλάζουν. Προ δεκαπενταετίας, τα ίδια έγιναν! Τότε «έκρυψαν» τα απορριμματοφόρα πίσω από το κλειστό Γυμναστήριο. Μια, δυο, τρεις, οι περίοικοι ανάγκασαν τον Δήμο να τα απομακρύνει. Μετά επιλέχθηκε η λύση της ενοικίασης χώρου εκτός Βριλησσίων για τη στάθμευσή τους, αλλά αυτό οδήγησε σε αύξηση του κόστους των μετακινήσεων. Στη συνέχεια βρέθηκε μια νέα «προσωρινή» λύση. Η Ναυτική Βάση! Μια λύση για πολλές δουλειές. Για πλύση κάδων, για εγκαταλελειμμένα οχήματα, για να εκτελούνται εργασίες, για καταχρηστική εναπόθεση υλικών εργολάβων που εκτελούν έργα στο προάστιο, για μπάζα, χώματα, οικοδομικά υλικά, σωλήνες, κλαδιά κλπ., όλα εκεί, χωρίς κόστος. Με αποτέλεσμα την καταστροφή του εδάφους και της χλωρίδας του πάρκου στα συγκεκριμένα σημεία.

Τώρα; Ποιος θα εξηγήσει στους κατοίκους, ότι αυτές οι αναποδιές οφείλονται στην έλλειψη προγραμματισμού των διοικήσεων της τελευταίας εικοσαετίας. Αυτών που επέλεγαν να σχεδιάζουν αναπλάσεις αντί να εξασφαλίζουν αναγκαίες υποδομές στην Πόλη. Με την σημερινή δημοτική αρχή να αδυνατεί επί μια πενταετία να ολοκληρώσει την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Πόλης, την οποία παρέλαβε σε στάδιο τελικής έγκρισης, απεσταλμένη ήδη στο αρμόδιο Υπουργείο. Αλλά αυτά δεν φέρνουν ψήφους, ούτε είναι για να εκφωνούνται από την προεκλογική εξέδρα.

(Στο υπό αναθεώρηση από το 2010 Γ.Π.Σ. η υπό έγκριση τελική πρόταση τροποποίησης προβλέπει για την πρώην Ναυτική Βάση τις εξής χρήσεις: Πράσινο, Γήπεδο Ποδοσφαίρου, Ανοιχτό κολυμβητήριο μεσαίου μεγέθους, μικρό αναψυκτήριο, Θερινό Κινηματογράφο, Πολιτιστικές εγκαταστάσεις, αναγκαίους χώρους στάθμευσης». Ο Δήμος έχει εισηγηθεί και τη δημιουργία Δημοτικού Φυτώριου στο νοτιοανατολικό τμήμα του πάρκου).

Ποιος επίσης θα εξηγήσει στους κατοίκους των Άνω Βριλησσίων, ότι εν αντιθέσει με αυτά που τους έλεγαν οι υποψήφιοι προεκλογικά, στο ΙΣΧΥΟΝ πολεοδομικό του 1993 προβλέπεται στην είσοδο της περιοχής, (Ο.Τ. 444, Πεντέλης & Βορείου Ηπείρου), η κατασκευή γκαράζ απορριμματοφόρων και ότι και με την υπό αναθεώρηση πρόταση η χρήση αυτή δεν αναιρείται αλλά συμπληρώνεται: «...με χρήση πολιτιστικών κτιρίων και εν γένει πολιτιστικών εγκαταστάσεων, σε συνδυασμό με την προβλεπόμενη από την ένταξη της περιοχής «Πάτημα» στο σχέδιο πόλεως, κοινωφελή χρήση «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΚΑΡΑΖ» (Φ.Ε.Κ. 859Δ’/1987).»

Με άλλα λόγια, μετά από τόσα χρόνια, μήπως είναι καιρός το νέο δημοτικό συμβούλιο να δρομολογήσει την κατασκευή ενός σύγχρονου υπόγειου αμαξοστασίου για τα απορριμματοφόρα του Δήμου στον προβλεπόμενο χώρο, διαμορφωμένου κατάλληλα για να υποδεχθεί και τις πρόσθετες λειτουργίες μεταφόρτωσης / ανακύκλωσης; Και μετά, από πάνω, ας φτιάξουμε και αίθουσα για πολιτιστικές χρήσεις...

Διότι καλές οι μακέτες και οι αγορές οικοπέδων αλλά ένας σοβαρός Δήμος πρέπει να βλέπει και πέρα από την βιτρίνα του.Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ


φωτογραφία: amarysia.grreaders  605


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Τάσος Λειβαδίτης
Γι' αυτό σου λέω... πρέπει να βρεις έναν άλλο τρόπο να, ξεχωρίζεις τους ανθρώπους, όχι να περιμένεις την πράξη - είναι τότε αργά.


Τα σχόλια σας...
Έρχονται μισθοφόροι στα Βριλήσσια;6/12/2019 Λεωνίδας Μάρκογλου
Φύλαξη αντλιοστασίων, μάλιστα. Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, υπάρχει από τότε που κατασκευάστηκαν τα αντλιοστάσια. Εγώ θα μιλήσω για την δεξαμενή στην κορυφή του λόφου των Άνω Βριλησσίων. Επί διοίκησης Ιωαννίδη κάποια «καλόπαιδα» έσπασαν τον έναν από τους δύο αεραγωγούς της δεξαμενής και έριξαν μέσα στο νερό χώματα και πέτρες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αδειάσει τελείως η δεξαμενή για να καθαριστεί. Και καλά αυτοί έριξαν χώμα και πέτρες, εάν κάποιος «τρελαθεί» ή θέλει να κάνει κακό μπορεί να ρίξει οτιδήποτε θελήσει και να πάμε «αδιάβαστοι» όλοι εδώ στα Άνω Βριλήσσια. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στα άλλα αντλιοστάσια, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Το πρόβλημα είναι σοβαρότατο και δεν χωράνε παιχνίδια οποιουδήποτε είδους, έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα μας ότι η δεξαμενή χρειάζεται περίφραξη άμεσα και τοποθέτηση αγκαθωτού για να μην μπορεί κανένας να πλησιάσει. Τώρα δεν ξέρω αν θα μπουν φρουροί ή κάτι άλλο, αλλά κάτι πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ.
Η σπασμένη «γραμμή του δημότη» και η διοίκηση Μανιατογιάννη2/12/2019 Λεωνίδας Μάρκογλου
Θέλω να κάνω ένα σχόλιο σχετικά με το Παροχή υπηρεσίας για την βελτιστοποίηση των διαδρομών αποκομιδής των απορριμματοφόρων» 4.960€. Δηλαδή ο διευθυντής, ο προϊστάμενος και οι τρεις επόπτες τι κάνουν; Δεν μπορούν να ρυθμίσουν τα προγράμματα των απορριμματοφόρων; Αυτή είναι η δουλειά τους.Ποιός ξέρει καλύτερα από αυτούς; Ξέρουν πόσους κάδους έχει ο κάθε δρόμος και πόσα χιλιόμετρα κάνει κάθε απορριμματοφόρο για τη συλλογή τους. Ήμαρτον δηλαδή.
Τι είδαμε στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας που έρχεται στα Βριλήσσια!30/11/2019 Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Οργισμένα νιάτα! Χωρίς βαθιές αναλύσεις για τα αίτια, μέσα στους κλειστούς δρόμους, τα αδιέξοδα και τρομερά διλήμματα, απλώνουν τις αλήθειες τους στο πανί όπως τις βλέπουν, όπως τις αισθάνονται και μας πετούν στα μούτρα: Την τύφλα μας στην Παιδαγωγική (Ο καραγκιόζης). Την οδυνηρή, την αβάσταχτη απόφαση (Index). Την κατά παραχώρηση κατανόηση και συγχώρηση (Μίλα). Το τι μας περιμένει (Στο δωμάτιο, Το βάρος της θάλασσας). Την γελοιοποίησή μας μέσα σε έναν επί γης και ιδιαίτερα στην πατρίδα μας παράδεισο (Κλεονίκη). Την ευσπλαχνία τους (Chopper). Την νοσταλγική ουτοπία μιας πρωτόγονης ζωής (Καρτ ποστάλ από το τέλος του κόσμου). Τον ζαλισμένο έρωτα από το ορμονικό μαστίγωμα στην εφηβεία μέσα σ’ έναν κόσμο «λαμέ» (I am Mackenzie). Τις ικανότητές τους στο κατώφλι της νιότης (Ο Μάγκας). Ας θυμηθούμε εδώ και «Τα παιδικά χρόνια του Ιβάν» του Ταρκόφσκι. Την αμοιβαία εξομολόγηση δύο θανάσιμων εχθρών από τον Κύπριο Ανδρέα Σιεηττάνη που ξέρει καλά το βαθύ πιστεύω ενός άρρωστου κομματιού του αγγλικού λαού να θεωρεί προέκταση της νησιωτικής του χώρας τις αποικίες βαφτισμένες κατά περίπτωση με διάφορα κίβδηλα ονόματα (Bόρειος Ιρλανδία, Ουαλία και Σκωτία στο Ηνωμένο Βασίλειο, Αυτοκυβέρνητες επικράτειες, Αυτόνομες αποικίες, Αποικίες του στέματος, Προτεκτοράτα κ.ά.) ομνύοντας όλες στον ίδιο βασιλιά ή βασίλισσα. Αυτό το κομμάτι ψήφισε σύσσωμο το Brexit. Tούτα τα λίγα για τα οργισμένα νιάτα, τους μικρομηκάδες στη Δράμα, από το μικρό μέρος της δουλειάς τους που είδαμε στις 21 και 22 Νοέμβρη 2019 στο ΤΥΠΕΤ. Που ίσως να μη μπαίνουν εύκολα στα γνωστά μας κουτάκια! Στις δεκαετίες ή πενταετίες που ακολουθούν με τις κατακλυσμιαίες αλλαγές που νομίζω ότι θα φέρουν, μάλλον είναι αδύνατο να προβλέψουμε την συμπεριφορά τους. Μεγάλη η συμπίεση και το μέλλον άδηλο. Πολύ άσχημο κόσμο τους παραδόσαμε…


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2019 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου