Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
2/8/2019

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιάννης Τσουρουνάκης

Μόλις πληροφορηθήκαμε, ότι ο καλός φίλος, συνδημότης, επί χρόνια δάσκαλος στα Βριλήσσια και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της «ΔΡΑΣΗΣ» στις δημοτικές εκλογές του 2010, «έφυγε» πρόωρα και ξαφνικά από κοντά μας.

Ο Γιάννης ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος, λεπτού χιούμορ και ιδιαίτερης ευαισθησίας.

Θα τον θυμόμαστε με αγάπη.
Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ
Αναδημοσιεύουμε και το κείμενο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ», από όπου εξάλλου πληροφορηθήκαμε το δυσάρεστο, του οποίου ο Γιάννης ήταν ενεργό μέλος:

Πρόωρα και ξαφνικά έφυγε σήμερα από κοντά μας ο αγαπημένος συνάδελφος, φίλος και σύντροφος, συνταξιούχος δάσκαλος, Γιάννης Τσουρουνάκης.

Αύριο Παρασκευή 2 Αυγούστου θα γίνει η πολιτική κηδεία του Γιάννη, στο νεκροταφείο Χαλανδρίου (Αναπαύσεως και Τήνου , Χαλάνδρι – Πάτημα) , ώρα 4μ.μ.

Ο Γιάννης Τσουρουνάκης
, μέλος του συλλόγου μας «Ο Περικλής» και μέλος του Δ.Σ. σε αρκετές χρονικές περιόδους, εκλεγμένος με την Εκπαιδευτική Συσπείρωση και από τα ιδρυτικά της μέλη, μάχιμος εκπαιδευτικός της τάξης , ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των μαθητών και των εκπαιδευτικών του.

Προσωπικότητα ευαίσθητη και φύση καλλιτεχνική, ο Γιάννης μπορούσε πάντα, με την ιδιαίτερα εμνευσμένη πένα του, με χιούμορ πηγαίο, συχνά καυστικό, εύστοχο και πάντα απολαυστικό, ένα είδος εκπροσώπου των «λίμερικ» ποιημάτων για την εκπαίδευση, την κοινωνία και τη ζωή, να αποτυπώνει με λέξεις τις αγωνίες , τα όνειρα, τα πάθη και τα λάθη, με γλυκόπικρο (αυτο)σαρκασμό και πηγαία ευαισθησία.

Το ήθος, η εντιμότητα και η αγνότητα του χαρακτήρα του, η καλοσύνη και η γλυκύτητα των τρόπων του, αφήνουν δυσαναπλήρωτο κενό αλλά και πολύτιμη παρακαταθήκη.

Σύντροφε και φίλε Γιάννη, καλό σου ταξίδι. Μας αφήνεις σε εποχές δύσκολες. Για όλους εμάς, που σε αγαπήσαμε και σε εκτιμήσαμε σαν ένα ακριβό μας σύντροφο είναι βαθιά οδυνηρό να πιστέψουμε ότι δεν θα σε ξανακούσουμε να σκαρώνεις τα σκωπτικά στιχάκια σου και να μας κάνεις να χαμογελάμε. Ξέρουμε όμως ότι στο δρόμο που χαράξαμε όλοι μαζί, δεν θα λείπεις. Θα μας συντροφεύει το όραμά σου για τη ζωή που επιθυμούμε. Αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε τιμώντας τη μνήμη σου και την προσφορά σου στον κοινό μας αγώνα...ΠΗΓΗ: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»
http://www.syllogosperiklis.gr/


readers  956


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Μιχάλης Κατσαρός
Αν έχετε κλειστές τις πόρτες ούτε οράματα / ούτε μαρμαρυγές / εξακοντίζονται.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2020 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου