Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
3/8/2019

Το νου σας μην ξεραθεί το πάρκο της πλ. Ελευθερίας!

Απότιστο επί ένα μήνα, ο Δήμος στους ρυθμούς του!

Υποβαθμίζεται σιωπηλά το πράσινο της πλατείας Ελευθερίας εδώ και εβδομάδες, αφού έχει βλάβη το αυτόματο πότισμα στο τμήμα του πάρκου που συνορεύει με την Λ. Πεντέλης, αλλά ο μηχανισμός του Δήμου δεν συγκινείται. Μεγάλα, πολυετή δέντρα, στο κέντρο της πόλης, έχουν αρχίσει εν μέσω καύσωνα να ξεραίνονται, οι τεράστιες λεύκες έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα.

Το πρόβλημα δεν το πληροφορηθήκαμε βεβαίως... αρμοδίως, από κηπουρούς και μη. Το πληροφορηθήκαμε από τον άνθρωπο «της διπλανής πόρτας», τον γνωστό μας συνταξιούχο τραπεζοκόμο στο Σισμανόγλειο, πρώην γεωργό και κηπουρό από τα Μαντζαβινάτα του Ληξουριού, που περνάει ώρες τα πρωινά στην πλατεία Ελευθερίας, φροντίζοντας την σαν να είναι η δική του αυλή.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που μέχρι πρόσφατα άντεχε να μεταφέρει δοχεία με νερό για να ποτίζει τις φυτεμένες προεκλογικές ζαρντινιέρες του 2014 επί της Ομήρου και Λ. Πεντέλης, για τις οποίες δύο διοικήσεις αδιαφόρησαν, οι ελίτσες έχουν μείνει δύο, σε λίγο καμία, αφού δεν ποτίζονται.

(βλ. το «ρεπορτάζ» της ΔΡΑΣΗΣ του 2017:
http://www.drasivrilissia.gr/themata/parousiash.aspx?sxID=321 )

Ένας απλός άνθρωπος λοιπόν, που ξέρει να αγαπά και να φροντίζει τη γη, μας ενημέρωσε για το θέμα, όχι οι πηγαινοερχόμενοι αρμόδιοι. Ο ίδιος που είχε νωρίτερα ενημερώσει ότι αρχικά δεν ποτίζονταν η γωνία της Αίαντος, αλλά ούτε τότε κάποιος αντέδρασε.

Από στόμα σε στόμα, το έμαθε ο πρόεδρος των Εμπόρων απέναντι, ενημέρωσε κι αυτός όποιους μπορούσε. Ενημερώθηκε και αντιδήμαρχος της διοίκησης, ο ίδιος που στο τέλος πρέπει να ασχοληθεί, ανεξαρτήτως αρμοδιότητας μήπως δρομολογηθούν λύσεις. Εμφανίστηκαν λοιπόν δυο τεχνικοί, έσκαψαν, εντόπισαν τη βλάβη, το αρδευτικό σύστημα που δεν λειτουργεί, αλλά το πρόβλημα παραμένει.

Σήμερα πάντως, 3 Αυγούστου, το χαντάκι χάσκει ανοιχτό, το πρόβλημα άλυτο και τα δέντρα παραμένουν απότιστα.

«Μόνος μου είμαι, ένας άνθρωπος, για όλα αυτά τα στρέμματα», ψέλλισε ο τεχνικός που τον ρωτήσαμε, «τι να κάνω;».

Άραγε, πόσους «τεχνικούς αρδευτικών συστημάτων» χρειάζεται ο Δήμος Βριλησσίων, για να μην χρειάζεται ένας μήνας να διαπιστώσουν μια βλάβη; Για να φροντίσουν λίγο ένα πάρκο που χρειάστηκε 40 χρόνια να αναπτυχθεί;

Ας είναι τελικά καλά η Πολιτική Προστασία, που ενημερώθηκε κι' έριξε το μεσημέρι του Σαββάτου μια ολόκληρη υδροφόρα νερό, μήπως αντέξει το πάρκο.

Αλλά το ερώτημα παραμένει: Είναι αυτή λειτουργία οργανωμένου Δήμου; Στο κέντρο της πόλης; με τον δεκαπενταύγουστο να πλησιάζει και τους αρμόδιους να αρκούνται σε αναρτήσεις φωτογραφιών από τις διακοπές τους;


Ένας αντιδήμαρχος με φιλότιμο από δω, ένας ευσυνείδητος υπάλληλος από εκεί, ένας ευαίσθητος άνθρωπος από την άλλη, δεν αρκούν. Χρειάζεται η ανάλογη κοινωνικοπολιτική ατμόσφαιρα για να αντιστραφεί ο ωχαδερφισμός. Και αυτή είναι ευθύνη των αιρετών να εμπεδωθεί. Σε όλα τα επίπεδα διοίκησης. Για να μην φθάνουν ποτέ τέτοια θέματα να αποτελούν αντικείμενο δημόσιας κριτικής.

Ας το καταλάβουμε επιτέλους: Δεν επείγουν οι «έξυπνες πόλεις», επείγει ο Δήμος να γίνει Δήμος ΜΑΣ.

Αλλιώς δεν έχει μέλλον, ούτε το πάρκο, ούτε οι ελίτσες στη ζαρντινιέρα, ούτε η αχλαδιά μπροστά στο «Μαμούθ» που δεν έχει φροντιστεί ποτέ και ανταγωνίζεται σε ύψος τις λεύκες, ούτε και πολλά άλλα ανάλογα που μας διαφεύγουν.

Ούτε και αυτή η χώρα ακόμη...
*Στη φωτογραφία η υδροφόρα του Δήμου ποτίζει το πάρκο της πλατείας Ελευθερίας, Σάββατο 3 Αυγούστου 2019.


readers  591


Σχόλια (1)


admin 5 Αυγ 2019, 15:51
Μία ημέρα μετά: Από το πρωί εργάζονταν σήμερα οι τεχνικοί στο πάρκο της πλατείας Ελευθερίας. Και δοκιμές ποτίσματος έγιναν. Ελπίζουμε το πρόβλημα να αποκαταστάθηκε. Και να μην χρειάζονται άλλη φορά, ούτε καθυστερήσεις, ούτε δημοσιεύματα για να ενεργοποιηθούν όσοι αυτονόητα θα όφειλαν να προστρέξουν.
Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Μιχάλης Κατσαρός
Αν έχετε κλειστές τις πόρτες ούτε οράματα / ούτε μαρμαρυγές / εξακοντίζονται.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2020 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου