Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
8/8/2019

Άχρηστο, άσχημο και μια πρόταση!

του Μπάμπη Ευαγγελάτου

Αναφέρομαι στο σε εξέλιξη γκρίζο σαβάνωμα των υποστηλωμάτων του πάλαι ποτέ υδατόπυργου στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γράμμου στην πόλη μας.

Άχρηστο γιατί ο ρόλος της δεξαμενής έπαψε πλέον προ πολλού να υπάρχει και άσχημο γιατί ο υπερδιπλασιασμός του όγκου των κολονών που θα την στηρίζουν με διατομή 75 Χ 75 εκατοστόμετρων έναντι της αρχικής 50 Χ 50 αλλάζει αμετάκλητα οπτικά την αναλογία μεταξύ αυτών και του αμετάβλητου όγκου της δεξαμενής, σύμφωνα με τον πρώτο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του έργου. Φανταστείτε την προσβολή ενός καλλίγραμμου σώματος από ελεφαντίαση των κάτω άκρων. Πρώτη αντίδραση η κάλυψή τους με ένα φαρδύ παντελόνι ή μακρύ φόρεμα. Και η αντίδραση αυτή αβίαστα οδηγεί τη σκέψη μου στην ακόλουθη πρόταση για μία κάποια διόρθωση του λάθους, έτσι ώστε όχι μόνο να πάψει να είναι άσχημο αλλά να αποβεί διαχρονικά και αποδοτικό για τα χρήματα που ξοδεύονται. Πρόκειται απλά για μία πρόταση και ελπίζω αληθινά να βρεθούν άλλες καλύτερες, ομορφότερες και περισσότερο συμφέρουσες. Ασφαλώς και μπορούν να υπάρξουν!

Εγώ απλά φαντάστηκα ένα μακρύ φόρεμα στο έργο με οδηγό την κυκλική μεταλλική περίφραξη του πάνω πλατύσκαλου του αμέσως κάτω από τη δεξαμενή μέχρι το έδαφος σαν μία πέργκολα σκίασης από ελαφρό υλικό κυκλικών δοκίδων παράλληλων, ομόκεντρων και ίσων με την αρχική μεταλλική περίφραξη που προανέφερα. Η στήριξή τους με τους απαραίτητους εσωτερικούς σιδερένιους κοιλοδοκούς οι οποίοι παράλληλα θα υποστήριζαν και τέσσερα ίσα μεταξύ τους τμήματα κύκλου για το καθένα από τα υπόλοιπα δύο πρώτα τετράγωνα πλατύσκαλα, για ισοφάριση του εμβαδού τους με το κάτω από την δεξαμενή το κυκλικό με τα προστατευτικά κάγκελα. Προστιθέμενα αυτά τα εμβαδά μαζί με το αντίστοιχο του εδάφους θα όριζαν τρεις κυλινδρικούς εσωτερικούς χώρους καθόλου αμελητέους και ευκαταφρόνητους για μία επωφελή χρήση του όλου έργου στον Δήμο μας. Ένα εξωτερικό ασανσέρ στην πίσω την βορεινή πλευρά του οικοδομήματος θα εξυπηρετούσε θαυμάσια τους χρήστες ενώ η σημερινή κεντρική μεταλλική και αέρινη σκάλα θα έπαιζε το ρόλο εξόδου διαφυγής και χρήσης για τους κλειστοφοβικούς.

Και σαν κατακλείδα προσθέτω ότι η δεξαμενή το κύριο στοιχείο του τοπόσημου καλά στερεωμένη, θα παρέμενε στην περίοπτη θέση της για να μας θυμίζει την πρώτη μας δημοτική υδροδότηση...
Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος, Βριλήσσια


readers  677


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Μιχάλης Κατσαρός
Αν έχετε κλειστές τις πόρτες ούτε οράματα / ούτε μαρμαρυγές / εξακοντίζονται.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2020 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου