Σχόλια
Ο Κοινοβουλευτισμός και ο Κομματισμός στην αποικία
16/1/2021

...Περιμένουμε την περικεφαλαία με το δάκτυλο και τον άταφο με τον μαύρο σκούφο...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Ο Κοινοβουλευτισμός και ο Κομματισμός στην αποικία
15/1/2021

Οι απόψεις μου για τα συγκεκριμένα θέματα,που θίγονται στο άρθρο του Γιάννη του Τσίχλα, είναι,σχεδόν, ταυτόσημες. Μια μικρή αλλά ουσιαστική,κατα τη γνώμη μου, διαφοροποιηση στον ""κινηματικό αντίποδα"". ""Θέλουν( ; ) να τα αλλάξουν όλα χωρίς να αλλάξουν οι ίδιοι"" Ο αιρετικός Ραφαηλίδης δίνει την καλύτερη ερμηνεία!

Τάκης Μάτσας
Κατά - Θέσεις
15/1/2021

Πολύ ωραίο.

Μπράβο Χρήστο
Κατά - Θέσεις
14/1/2021

Ας υπάρχουν τουλάχιστον οι απορίες πού και πού, κάπου, κάπου...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Σύστημα Γενικευμένης Διαπλοκής
10/1/2021

Όντως πολύ ύποπτη η σπουδή της Κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει τους 11 Δήμους που οφείλουν στην ΕΥΔΑΠ. Μάλλον σχετίζεται με την πώληση της ΕΥΔΑΠ!!!

Τάσος Χρηστάκης

Τα πλούτια

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

" Αυτοοοό, αυτό που αγαπάς θα σε σκοτώσει... " Σύριζε μέσα απ' τα σκόρπια δόντια της κι έφτυναν χάμω το σίχαμα όσοι κοντοπερνούσαν. Ποιος να δώσει βάση σε μια κακοφορμισμένη γριά, που άλλοι την είχαν για νεραϊδοπαρμένη κι άλλοι για τα καλά παλαβωμένη. Με την αυγή κίνησαν τα καράβια, αφήνοντας πίσω τους σπονδές και προσδοκίες, που σιγά σιγά ξεμάκραιναν, καθώς ολοένα κέρδιζε έδαφος το αχανές απρόσιτο πέλαγος και το φοβιστικό πλεονέκτημα του αναρίθμητου εχθρού. Η μάχη που κατέγραψε η ιστορία ήταν φοβερή. Οι εχθροί, αν και πολυάριθμοι καταποντίστηκαν και ο στόλος μας γύρισε τροπαιοφόρος με τα λάφυρα στις κουβέρτες των πλοίων να θαμπώνουν τον ήλιο απ' την φιλαυτία τους. Ο κόσμος στην προβλήτα ξεσπούσε αλαλάζοντας σε ιαχές θριάμβου, αγκαλιάζοντας όποιον έβρισκε μπροστά του. Μόνο η γριά, παραμερισμένη σε μια γωνιά, μουρμούριζε καθώς κοίταζε - όχεντρα ακίνητη - προς το λιμάνι. " Αυτοοοό, αυτό... " Οι μέρες γύρισαν γοργά, βρίσκοντας τον λαό με παρατημένα χωράφια, χωνεμένο μέσα στη σήψη της γενικής απραξίας του ακόπιαστου βίου. Μέγας τρανός λιμός απλώθηκε σαν ξεθάμπωσαν κι έσβησαν τα πλούτια. Άνθρωποι και ζώα έπεφταν μέσα στους δρόμους παραδέρνοντας. Κανένας πια δε μπορούσε να δουλέψει τη γη, κι όσοι προσπάθησαν έψαχναν ζαλισμένοι τα από καιρό χαμένα σύνεργά τους. Η συφορά αφάνισε όλη την πόλη, κι όσοι απόμειναν, έφευγαν άρον άρον κατά γκρεμνού και κατά διαβόλου. Μόνον η γριά παρέμενε στη γωνιά της, ξεχασμένη απ' τον καιρό και φορές κατά το σούρουπο σιγοτραγουδούσε χαχανίζοντας... " Γριά κι αν ομορφαίνεσαι δε γίνεσαι κοπέλα... " ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΥΣΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ: J. Singer Sargent, Η ηθοποιός Ellen Terry ως Λαίδη Μάκβεθ, 1889.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
    29 Μαΐου 2020, 20:30

    Συμβαίνει συχνά αλλά αυτό είναι ο άνθρωπος: Ελεύθερος και απρόβλεπτος!

  2. Νικος βυθουλκας
    29 Μαΐου 2020, 19:19

    Ναι. Χρηστακο. Γλαφυρο. Δθνατες εικονες. Προχωραμε.!!!!!

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Στόχος της πολιτικής δεν είναι η ευτυχία, αλλά η ελευθερία.

Κ. Καστοριάδης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter