Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
30/9/2012

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην κρίση: Αδιέξοδα και δυνατότητες

Εκδήλωση-συζήτηση της «Δράσης» την Κυριακή στο ΤΥΠΕΤ

Τα προβλήματα των Δήμων, της γειτονιάς μας, όπως και κάθε άλλης πτυχής της ζωής μας, είναι σε όλους ορατά. Υποχρηματοδότηση, κατάρρευση των κοινωνικών δομών, υποβάθμιση της καθημερινότητας και των προσφερόμενων υπηρεσιών, ελλείψεις σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό. Σε καθεστώς Μνημονίου, η αδυναμία της Αυτοδιοίκησης να λειτουργήσει στοιχειωδώς, είναι πλέον προ των πυλών.

«Δήμος» όμως, δεν είναι απλώς μια διοικητική μονάδα, (όπως θα ήθελε ο «Καλλικράτης»), αλλά οι ίδιοι οι δημότες και η οργάνωση της παρουσίας τους.

Πώς μπορούμε να αντιδράσουμε; Τι μπορεί να διασωθεί; Μπορεί να υπάρξει σχέδιο επιβίωσης; Τι συμβαίνει στους Δήμους, όπου στη διοίκηση βρίσκονται σχήματα που υποστηρίχθηκαν από την Αριστερά; Ποιες οι δυνατότητες συμβολής του θεσμού, σε μια προοπτική διεξόδου για την κοινωνία και τη χώρα;

ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Κυριακή 7 Οκτώβρη, 7.30μμ, πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης» (πρώην ΤΥΠΕΤ),
Π. Μπακογιάννη 38-42, Βριλήσσια

Συμμετέχουν:
Ηρακλής Γκότσης, Δήμαρχος Ν. Ιωνίας
Χρήστος Κορτζίδης, Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης
Σπύρος Τζόκας, μέλος Δ.Σ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας
Γιώργος Χαρίσης, π. αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ο.Τ.Α.


readers  1100


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Οδυσσέας Ελύτης
Η δροσιά γεννιέται μες στα φύλλα. Όπως μες στον απέραντο ουρανό / Το ξάστερο συναίσθημα.


Τα σχόλια σας...
Πορεία -εν χαρά και δημιουργία- μέσα σε έρημο!13/1/2020 Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Λόγος βαθιά ελληνικός με ρίζες που πάνε πίσω δυόμισι χιλιάδες χρόνια και πλέον. Όταν σ’ αυτόν τον τόπο που σήμερα πατούμε ζούσαν και τον έκτιζαν έλληνες πολίτες με έργα, λόγια γραφτά που έμειναν και θυσίες! Και εννοούμε τους πολίτες και όχι τους ιδιώτες με την έννοια που επέζησε στη γλώσσα την αγγλική. Και να σκεφτεί κανείς πως αυτό γινότανε όχι σε τριακόσιους περίπου δήμους που αριθμούμε σήμερα αλλά πολύ περισσότερους. Πάνω από χίλιες «πόλεις – κράτη» τότε ελληνικά, όπως πρόσφατα πληροφορήθηκα από χρονογράφημα πασίγνωστου στον κόσμο δημοσιογράφου μας , που η Δημοκρατία εδώ κι’ αλλού πολλά του οφείλει… Και η συλλογικότητα μας «Δράση για μια Άλλη Πόλη» επιμένει! Κι’ αν βαδίζουμε μέσα στην έρημο κατά τον ηγήτορα μας Γιάννη Τσούσια, άλλος δρόμος σωστός και όμορφος για μας δεν υπάρχει.


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2020 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου