Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην κρίση: Αδιέξοδα και δυνατότητες

Εκδήλωση-συζήτηση της «Δράσης» την Κυριακή στο ΤΥΠΕΤ

Τα προβλήματα των Δήμων, της γειτονιάς μας, όπως και κάθε άλλης πτυχής της ζωής μας, είναι σε όλους ορατά. Υποχρηματοδότηση, κατάρρευση των κοινωνικών δομών, υποβάθμιση της καθημερινότητας και των προσφερόμενων υπηρεσιών, ελλείψεις σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό. Σε καθεστώς Μνημονίου, η αδυναμία της Αυτοδιοίκησης να λειτουργήσει στοιχειωδώς, είναι πλέον προ των πυλών. «Δήμος» όμως, δεν είναι απλώς μια διοικητική μονάδα, (όπως θα ήθελε ο «Καλλικράτης»), αλλά οι ίδιοι οι δημότες και η οργάνωση της παρουσίας τους. Πώς μπορούμε να αντιδράσουμε; Τι μπορεί να διασωθεί; Μπορεί να υπάρξει σχέδιο επιβίωσης; Τι συμβαίνει στους Δήμους, όπου στη διοίκηση βρίσκονται σχήματα που υποστηρίχθηκαν από την Αριστερά; Ποιες οι δυνατότητες συμβολής του θεσμού, σε μια προοπτική διεξόδου για την κοινωνία και τη χώρα; ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Κυριακή 7 Οκτώβρη, 7.30μμ, πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης» (πρώην ΤΥΠΕΤ), Π. Μπακογιάννη 38-42, Βριλήσσια Συμμετέχουν: Ηρακλής Γκότσης, Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Χρήστος Κορτζίδης, Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Σπύρος Τζόκας, μέλος Δ.Σ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Χαρίσης, π. αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ο.Τ.Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν στην πόλη μας
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Μάταια οι ποιητές προσπαθούν / Να γεμίσουν το κενό / Με τους στίχους / Και τις εικόνες τους. / Το κενό επανέρχεται / Πιο άδειο από πριν / Και ζητάει / Νέο γέμισμα.

Ν. Βαλαωρίτης, Κεντρική Στοά
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter