Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
23/6/2016

Τρίτη 28 Ιουνίου: Η Κούβα και η Βενεζουέλα από κοντά !

Ο Βαγγέλης Γονατάς και η Λουκία Κωνσταντίνου μιλούν για την πραγματικότητα στις δύο χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Την προσεχή Τρίτη 28 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ, διεξάγεται η δεύτερη κατά σειρά προγραμματισμένη συζήτηση στον κήπο της «Δράσης», (Πίνδου 30 & Μαραθώνος, Βριλήσσια), με θέμα «Η Κούβα και η Βενεζουέλα σήμερα».(http://www.drasivrilissia.gr/themata/parousiash.aspx?sxID=2888)

Οι δύο χώρες, για διάφορους λόγους, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με τις αντιφατικές «πληροφορίες» των διεθνών ΜΜΕ να βομβαρδίζουν συστηματικά την κοινή γνώμη. Τι όμως πραγματικά συμβαίνει; Μια αυθεντική και αναλυτική ματιά, από δυο ομιλητές που γνωρίζουν «από πρώτο χέρι» την κοινωνικοπολιτική κατάσταση στη Λατινική Αμερική.


Ο Βαγγέλης Γονατάς και η Λουκία Κωνσταντίνου είναι «παιδιά» της μεταπολίτευσης με έντονη δράση στα Βόρεια Προάστια. Πρωτοστάτησαν από το 2004 έως το 2006 στην πολιτική κίνηση γύρω από την σύνταξη και διάθεση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ του Αμαρουσίου και από το 2007 έως το 2013 ήταν διαχειριστές της ιστοσελίδας ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

Τα τελευταία πέντε χρόνια διαμένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα στη Κούβα, αρθρογραφούν στο Δίκτυο Bloggers La Red Solid@ria Griega και δραστηριοποιούνται μέσα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «José Martί». Συνεργάζονται με τις εκδόσεις Διεθνές Βήμα και ασχολούνται με μεταφράσεις Κουβανικών βιβλίων στα Ελληνικά.

Έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν:

ΚΑΡΛΟΣ ΤΑΜΠΛΑΔΑ: «Τσέ Γκεβάρα – Η πολιτική οικονομία της οικοδόμησης του Σοσιαλισμού». (Συμπεριλαμβάνονται 2 ανέκδοτα κείμενα του Τσε Γκεβάρα). Εκδόσεις ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΗΜΑ, 6/2014

«Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας: Το κόκκινο βιβλίο. Θεμελιακές αρχές».
Εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ, 3/2015

«ΚΟΥΒΑ – ΗΠΑ η επανάσταση δεν εξαγοράζεται»
Έκδοση ΠΟΛΙΤΙΣΤ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΟΣΕ ΜΑΡΤΙ – Διάθεση ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΗΜΑ 6/2015

«Γυναίκες στην Κούβα. Μια επανάσταση μέσα στην επανάσταση» Εκδόσεις ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΗΜΑ 3/2016

ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ

- Ούγκο Τσάβες. Ιστορίες του Arañero , (Συμπεριλαμβάνεται: O Oύγκο Τσάβες μιλάει για τον Φιντέλ Κάστρο). Εκδόσεις VADELL Hermanos Editores C. A. 2012.
- Ραούλ Κάστρο: Κεντρική Εισήγηση στο 7ο Συνέδριο του PCC.
- Φιντέλ Κάστρο: H ιστορία θα με δικαιώσει.
- Fracsisco Soberon Valdes: Το ΕΥΡΩ. Νομισματική ένωση και κρίση. Εκδόσεις ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ. Αβάνα 2014.


readers  954


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Οδυσσέας Ελύτης
Η δροσιά γεννιέται μες στα φύλλα. Όπως μες στον απέραντο ουρανό / Το ξάστερο συναίσθημα.


Τα σχόλια σας...
Πορεία -εν χαρά και δημιουργία- μέσα σε έρημο!13/1/2020 Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Λόγος βαθιά ελληνικός με ρίζες που πάνε πίσω δυόμισι χιλιάδες χρόνια και πλέον. Όταν σ’ αυτόν τον τόπο που σήμερα πατούμε ζούσαν και τον έκτιζαν έλληνες πολίτες με έργα, λόγια γραφτά που έμειναν και θυσίες! Και εννοούμε τους πολίτες και όχι τους ιδιώτες με την έννοια που επέζησε στη γλώσσα την αγγλική. Και να σκεφτεί κανείς πως αυτό γινότανε όχι σε τριακόσιους περίπου δήμους που αριθμούμε σήμερα αλλά πολύ περισσότερους. Πάνω από χίλιες «πόλεις – κράτη» τότε ελληνικά, όπως πρόσφατα πληροφορήθηκα από χρονογράφημα πασίγνωστου στον κόσμο δημοσιογράφου μας , που η Δημοκρατία εδώ κι’ αλλού πολλά του οφείλει… Και η συλλογικότητα μας «Δράση για μια Άλλη Πόλη» επιμένει! Κι’ αν βαδίζουμε μέσα στην έρημο κατά τον ηγήτορα μας Γιάννη Τσούσια, άλλος δρόμος σωστός και όμορφος για μας δεν υπάρχει.


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2020 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου