Σχόλια
Ausencia
29/6/2020

Όπου και ο μεγάλος πόνος είναι, φαίνεται και λέγεται βουβός!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ΕυαγγελάτοςΌ
Για τα Καλλι-τεχνικά στα Σχολεία
24/6/2020

Μακάρι λέω κι' εγώ αλλά μην απελπίζεστε! Και αν σας εμποδίσουν, τα παιδάκια θα συνεχίζουν να ζωγραφίζουν και να πλάθουν όνειρα έστω και δύσκολα όπου σταθούν κι' όπου βρεθούν, όπως έκαναν εδώ και χιλιάδες χρόνια σ' αυτό το σταυροδρόμι των πολιτισμών που έφτιαξαν μια γλώσσα λειτουργική που αύξησε τον πλούτο τον υλικό και τον ξεπέρασε μαζί με τον εαυτό της, αναβαθμίστηκε σε εννοιολογική με τον ελεύθερο χρόνο, απλώθηκε παντού και ανέβηκε στους ουρανούς για να την αγκαλιάσουν όλοι! Τότε σμιλεύτηκαν και οι πτυχές στους χιτώνες των Καρυάτιδων υπογράφοντας την αθανασία της χώρας που έχουμε την τύχη να ζούμε! Οι εμποδιστές θα ξεχαστούν, θα σβήσουν σαν όνειρο κακό και θλιβερή παρένθεση...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Μια θέση στον Ήλιο
22/6/2020

Διάλειμμα.

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Όλοι θα βολτάρουμε ανέμελοι!
22/6/2020

Κάθε μεγαλόπνευστης σκέψης, προηγείται αυτή που μας γεννά το πρώτο σκόνταμμα των αισθήσεων έξω από την πόρτα μας!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Τα πλούτια
29/5/2020

Συμβαίνει συχνά αλλά αυτό είναι ο άνθρωπος: Ελεύθερος και απρόβλεπτος!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Τρίτη 28 Ιουνίου: Η Κούβα και η Βενεζουέλα από κοντά !

Ο Βαγγέλης Γονατάς και η Λουκία Κωνσταντίνου μιλούν για την πραγματικότητα στις δύο χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Την προσεχή Τρίτη 28 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ, διεξάγεται η δεύτερη κατά σειρά προγραμματισμένη συζήτηση στον κήπο της «Δράσης», (Πίνδου 30 & Μαραθώνος, Βριλήσσια), με θέμα «Η Κούβα και η Βενεζουέλα σήμερα». (http://www.drasivrilissia.gr/themata/parousiash.aspx?sxID=2888) Οι δύο χώρες, για διάφορους λόγους, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με τις αντιφατικές «πληροφορίες» των διεθνών ΜΜΕ να βομβαρδίζουν συστηματικά την κοινή γνώμη. Τι όμως πραγματικά συμβαίνει; Μια αυθεντική και αναλυτική ματιά, από δυο ομιλητές που γνωρίζουν «από πρώτο χέρι» την κοινωνικοπολιτική κατάσταση στη Λατινική Αμερική. Ο Βαγγέλης Γονατάς και η Λουκία Κωνσταντίνου είναι «παιδιά» της μεταπολίτευσης με έντονη δράση στα Βόρεια Προάστια. Πρωτοστάτησαν από το 2004 έως το 2006 στην πολιτική κίνηση γύρω από την σύνταξη και διάθεση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ του Αμαρουσίου και από το 2007 έως το 2013 ήταν διαχειριστές της ιστοσελίδας ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. Τα τελευταία πέντε χρόνια διαμένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα στη Κούβα, αρθρογραφούν στο Δίκτυο Bloggers La Red Solid@ria Griega και δραστηριοποιούνται μέσα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «José Martί». Συνεργάζονται με τις εκδόσεις Διεθνές Βήμα και ασχολούνται με μεταφράσεις Κουβανικών βιβλίων στα Ελληνικά. Έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν: ΚΑΡΛΟΣ ΤΑΜΠΛΑΔΑ: «Τσέ Γκεβάρα – Η πολιτική οικονομία της οικοδόμησης του Σοσιαλισμού». (Συμπεριλαμβάνονται 2 ανέκδοτα κείμενα του Τσε Γκεβάρα). Εκδόσεις ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΗΜΑ, 6/2014 «Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας: Το κόκκινο βιβλίο. Θεμελιακές αρχές». Εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ, 3/2015 «ΚΟΥΒΑ – ΗΠΑ η επανάσταση δεν εξαγοράζεται» Έκδοση ΠΟΛΙΤΙΣΤ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΟΣΕ ΜΑΡΤΙ – Διάθεση ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΗΜΑ 6/2015 «Γυναίκες στην Κούβα. Μια επανάσταση μέσα στην επανάσταση» Εκδόσεις ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΗΜΑ 3/2016 ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ - Ούγκο Τσάβες. Ιστορίες του Arañero , (Συμπεριλαμβάνεται: O Oύγκο Τσάβες μιλάει για τον Φιντέλ Κάστρο). Εκδόσεις VADELL Hermanos Editores C. A. 2012. - Ραούλ Κάστρο: Κεντρική Εισήγηση στο 7ο Συνέδριο του PCC. - Φιντέλ Κάστρο: H ιστορία θα με δικαιώσει. - Fracsisco Soberon Valdes: Το ΕΥΡΩ. Νομισματική ένωση και κρίση. Εκδόσεις ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ. Αβάνα 2014.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν στην πόλη μας
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Κάθε άγαλμα και οίκημα στον δρόμο μετονομάστηκε, κάθε ημερομηνία παραποιήθηκε. Και η διαδικασία συνεχίζεται μέρα με την μέρα και λεπτό με το λεπτό. Η Ιστορία έχει σταματήσει. Τίποτα δεν υπάρχει παρά ένα ατέρμονο παρόν μέσα στο οποίο το Κόμμα έχει πάντα δίκιο.

Orwell, 1984
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter