Σχόλια
Ο Κοινοβουλευτισμός και ο Κομματισμός στην αποικία
16/1/2021

...Περιμένουμε την περικεφαλαία με το δάκτυλο και τον άταφο με τον μαύρο σκούφο...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Ο Κοινοβουλευτισμός και ο Κομματισμός στην αποικία
15/1/2021

Οι απόψεις μου για τα συγκεκριμένα θέματα,που θίγονται στο άρθρο του Γιάννη του Τσίχλα, είναι,σχεδόν, ταυτόσημες. Μια μικρή αλλά ουσιαστική,κατα τη γνώμη μου, διαφοροποιηση στον ""κινηματικό αντίποδα"". ""Θέλουν( ; ) να τα αλλάξουν όλα χωρίς να αλλάξουν οι ίδιοι"" Ο αιρετικός Ραφαηλίδης δίνει την καλύτερη ερμηνεία!

Τάκης Μάτσας
Κατά - Θέσεις
15/1/2021

Πολύ ωραίο.

Μπράβο Χρήστο
Κατά - Θέσεις
14/1/2021

Ας υπάρχουν τουλάχιστον οι απορίες πού και πού, κάπου, κάπου...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Σύστημα Γενικευμένης Διαπλοκής
10/1/2021

Όντως πολύ ύποπτη η σπουδή της Κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει τους 11 Δήμους που οφείλουν στην ΕΥΔΑΠ. Μάλλον σχετίζεται με την πώληση της ΕΥΔΑΠ!!!

Τάσος Χρηστάκης

ΤΡΙΓΩΝΑ – ΚΑΛΑΝΤΑ και ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ

Η ΔΡΑΣΗ για το ζήτημα των λογαριασμών ύδρευσης

Εδώ υπάρχει θέμα! Είναι γνωστό το ζήτημα που προέκυψε με την αυθαίρετη και προβληματική διαγραφή χρέους λογαριασμών ύδρευσης από την πλευρά της δημοτικής πλειοψηφίας. Η δημοτική αρχή είναι τώρα εκτεθειμένη σε μια σωρεία από καταγγελίες και πρέπει να πάρει θέση. Οφείλει να αντικρούσει πειστικά όσα λέγονται και όσα διακινούνται. Να εξηγήσει τι έχει συμβεί, άμεσα, στο δημοτικό συμβούλιο. Οι καταγγελίες είναι σοβαρές όπως έχουν διατυπωθεί. Και επιβεβαιωμένες. Θέτοντας σε αμφιβολία και άλλες πράξεις, εισηγήσεις και αποφάσεις. Ωστόσο δεν υπάρχει σήμερα στα Βριλήσσια ένα κλίμα αποκατάστασης της νομιμότητας. Υπάρχει κλίμα αξιοποίησης των γεγονότων. Ζητήσαμε στο πρόσφατο συμβούλιο διευκρινήσεις και για άλλες, πολλαπλάσιου ύψους, δαπάνες. Κανείς δεν συγκινήθηκε, ούτε η αντιπολίτευση. Δεν εξισώνουμε τίποτα. Αλλά και δεν γελιόμαστε. Πίσω από όλα όσα εμφανίζονται τις τελευταίες ημέρες, εξακολουθεί να κρύβεται το πελατειακό σύστημα, το διαχρονικό δημιούργημα των συστημικών παρατάξεων στην πόλη μας. Αυτό διαλύει τον Δήμο. Ρουσφέτια, διευκολύνσεις, συνέργειες έναντι ψήφων. Αυτά είναι παγιωμένη πρακτική. Απλώς, ενίοτε κάποιοι, αποθρασύνονται τόσο, που συλλαμβάνονται με την γίδα στον ώμο. Ποιος όμως δικαιούται να παριστάνει τον έκπληκτο; Ποιος δεν ήξερε από αυτούς που τώρα φωνασκούν; Και ποιος από την άλλη, δικαιούται να μας ζητά να αποφασίσουμε «με επίκληση της κοινωνικής μας ευαισθησίας», αντί με τα πραγματικά στοιχεία; Ποιοι ευθύνονται για την μονίμως πρόχειρη και ελλιπή ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων για όλα τα θέματα; Ζούμε τις παρενέργειες μια άθλιας προεκλογικής περιόδου. Τα ψέματα, τις υποσχέσεις, τις ανακρίβειες, τα χτυπήματα κάτω από το τραπέζι. Το μη χείρον βέλτιστον, που αναδείχθηκε σε κεντρικό διακύβευμα των εκλογών. Ένα κλίμα νοσηρό. Που εκθέτει συνολικά τον Δήμο. Την ίδια στιγμή το προγραμματικό κενό είναι εμφανές. Μαζί και η τελμάτωση της δεύτερης τετραετίας. Μαζί και η αμηχανία από το έλλειμμα πολιτικής. Γι’ αυτό έχουμε αποκαλύψεις. Αντί πολιτικής. Τα πράγματα είναι απλά: Ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο χαράσσουν πολιτική. Έχοντας στα χέρια τους όλα τα δεδομένα. Οι υπηρεσίες την εφαρμόζουν απερίσπαστες, χωρίς πιέσεις και παρεμβάσεις. Με αμεροληψία και δικαιοσύνη. Ώστε ο κάθε Ο.Κ.Π.Α. να λειτουργεί προς όφελος αυτών που τον έχουν ανάγκη, όχι για να προβάλλεται ο επικεφαλής του ή να εκλέγεται πρώτος σε ψήφους. Είναι μήπως ο καιρός να συζητήσουμε για τη λειτουργία των διοικητικών συμβουλίων των Οργανισμών, ώστε αυτά να έχουν ουσιαστικό και όχι διεκπεραιωτικό ρόλο; Και για πολλά άλλα που ήδη έχουμε προτείνει; Κρίμα που όλα αυτά συμβαίνουν, μάλιστα, εν μέσω εορτών, στον χώρο των Κοινωνικών Υπηρεσιών. Τον πιο κρίσιμο και πιο εμβληματικό στη δομή ενός Δήμου. Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Στόχος της πολιτικής δεν είναι η ευτυχία, αλλά η ελευθερία.

Κ. Καστοριάδης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter