Σχόλια
Εξαώροφα: Νέα δεδομένα απαιτούν επανεκτίμηση της κατάστασης
27/4/2024

Δυστυχώς έτσι είναι η κατάσταση...

Πόπη Αυγερινού
Εξαώροφα: Νέα δεδομένα απαιτούν επανεκτίμηση της κατάστασης
17/4/2024

Η "ΝΕΑ" δημοτική αρχή να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον με περισσότερο ζήλο και μαχητικότητα από εκείνη του ιδιώτη, προς όφελος των συντριπτικά περισσότερων ψηφοφόρων που την ψήφισαν!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Όχι και εξαώροφα στα Βριλήσσια!
4/4/2024

Εύστοχο σχόλιο!

admin
Όχι και εξαώροφα στα Βριλήσσια!
1/4/2024

Είναι όντως μεγάλο το πρόβλημα. Θα έχετε παρατηρήσεις ότι πέρα από το θέμα του ύψους, στις καινούργιες πολυκατοικίες δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου κήπος ή πράσινος περίβολος, ενώ για την εποχή μας αυτό θ

Χαρά Ροβίθη
Γεράσιμος Κακλαμάνης (1940 – 2003): Διαφωτιστικές αχτίδες φωτός στο προπαγανδιστικό σκότος
3/3/2024

Εξαιρετικό...

Εύα Χατζάκη

Έναν «Περίπλου στις ακτές του νοήματος» υπόσχεται η Ιωάννα Τσιβάκου

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, 6.30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει» (Ακαδημίας 32), η παρουσίαση του νέου της βιβλίου

Με την καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου Ιωάννα Τσιβάκου, κάτοικο Βριλησσίων, συναντηθήκαμε τον Φεβρουάριο του 2020, παρουσιάζοντας στον χώρο της ΔΡΑΣΗΣ, το τελευταίο της τότε βιβλίο, «Συναίσθημα και ορθολογικότητα, η Ελληνική Εμπειρία», εκδόσεις «Ι. Σιδέρης», 2019. Στη συνέχεια, εν μέσω κορωνοϊού, ξαναβρεθήκαμε τον Μάρτιο του 2021, για να οργανώσουμε τρία διαδικτυακά μαθήματα, τιμώντας τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, υπό τον γενικό τίτλο Διαφορές και συγκλίσεις μεταξύ του Έλληνα και του δυτικού ατόμου. * Τα μαθήματα είχαν εξαιρετική επιτυχία, υπήρξαν μια ανάσα ζωής μέσα στις συνθήκες εγκλεισμού και απογοήτευσης που προκάλεσε η πανδημία. Ένας σταθμός στις δραστηριότητες της ΔΡΑΣΗΣ. Και ήδη υπάρχουν σκέψεις και σχεδιασμοί, άμεσα να επιχειρήσουμε κάτι ανάλογο! Τώρα, την προσεχή Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει» (Ακαδημίας 32), η Ιωάννα Τσιβάκου παρουσιάζει το νέο της βιβλίο, «Περίπλους στις ακτές του νοήματος», εκδόσεις «Ι. Σιδέρης», 2023. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον πολιτικό επιστήμονα, Βασίλη Καπετανγιάννη, και την καθηγήτρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ, Ζωζέτα Μηλιοπούλου. Θα συντονίσει ο βουλευτής, Θοδωρής Ρουσόπουλος. Όπως η ίδια δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «… οι παθογένειες της κοινωνικής μας συμβίωσης έχουν τη ρίζα τους στο ότι ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός οικοδομήθηκε ως ένας πολιτισμός εστιασμένος στη λειτουργία και όχι σε αξίες. Όπως η ίδια εξηγεί, σήμερα η σκέψη μας έχει αλωθεί από το «κατά πόσον αυτά που μας περιβάλλουν εξυπηρετούν τις ανάγκες μας, πόσο μας είναι χρήσιμα». Στο βιβλίο ο αναγνώστης περιδιαβαίνει στα μονοπάτια της κοινωνικής οντολογίας, όπως τα χάραξαν κατά το παρελθόν μεγάλοι κοινωνικοί στοχαστές. Εντρυφώντας σε επιλεγμένα κείμενα στοχαστών της φιλοσοφίας και της κοινωνιολογίας που σημάδεψαν την εποχή τους, από τον Σπινόζα, τον Χέγκελ και τον Μαρξ έως τον 20ό αιώνα, τους Βέμπερ, Ζίμελ και Καστοριάδη, αλλά και φθάνοντας στη θεωρία της επικοινωνίας του Λούμαν και στις αναζητήσεις του κριτικού ρεαλισμού των Μπάσκαρ, Μπουρντιέ και Φουκό, το βιβλίο αναδεικνύει την ευθύνη τους για την υποταγή του πολιτισμού μας στις απαιτήσεις της λειτουργικότητας. Στο δεύτερο μέρος της συγγραφής, η Ιωάννα Τσιβάκου διερευνά την ουσία της ψηφιακής τεχνολογίας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις στρατηγικές των μεγάλων εταιρειών που τα συγκρότησαν και τα διευθύνουν. Ευχόμαστε στη «δική μας» Ιωάννα κάθε επιτυχία στο νέο της βιβλίο και στην παρουσίαση της προσεχούς Τετάρτης στο βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει» (Ακαδημίας 32). Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη Παραπομπές από την ιστοσελίδα της ΔΡΑΣΗΣ: - Συναίσθημα και Ορθολογικότητα: H Ιωάννα Τσιβάκου στο χώρο της "Δράσης" - Το ελληνικό υποκείμενο: Από τα τέλη του Βυζαντίου έως τη στιγμή της επανάστασης - «Διαδικασίες εξατομίκευσης στις δυτικές κοινωνίες από τον Μεσαίωνα έως τα μέσα του εικοστού». - «Ο Έλληνας στην ψηφιακή εποχή»

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν και αλλού
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Έρχονται όλα κάποτε μαζεμένα. Πού να πας τότε; Πού να κρυφτείς; Τι την έκανες την ανεπανάληπτη ζωή σου;

Τάσος Λειβαδίτης - Καντάτα , Κέδρος 1960
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter