Σχόλια
Οικονομίες
7/8/2020

Επανάσταση!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Νίκες
28/7/2020

Ας ήταν τέτοιες της ήττας νίκες πολλές κι' ο κόσμος θ' άλλαζε πολύ...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Γιατί καταψηφίσαμε τον νέο ΟΕΥ. Παρουσίαση και κριτική.
25/7/2020

Σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Χαίρομαι γιατί η ενημέρωση δεν περιορίζεται μόνο σε γενικές αξιολογικές κρίσεις αλλά δίνονται στοιχεία, αριθμοί και τεκμηρίωση, ώστε να μπορεί ο πολίτης να διαμορφώσει κρίση. Συνεχίστε έτσι. Μακάρι και ο Δήμος να καταλάβει ότι διαβούλευση σημαίνει να παρέχεις δημόσια και εκ των προτέρων όλη την ενημέρωση που απαιτείται και να εμπλέκεις στη διαδικασία όλους τους ενδιαφερόμενους. Πέραν της σταθερής και πάγιας πρακτικής της μη συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων, στη συγκεκριμένη απόφαση είναι αρνητικό και το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν οι εργαζόμενοι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΚΟΣ
Τα προτεκτοράτα έχουν και τη Δικαιοσύνη που τους αξίζει…
24/7/2020

Με λόγια, λόγια, λόγια κτίζω ανώγια και κατώγια...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
O Δήμαρχος αρνείται να συναντήσει τους κατοίκους της Μητροπούλου
17/7/2020

Γνωρίζετε ότι στο άρθρο 6 παρ. 6 του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρεται οτι: 6. Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη

Γιώργος Θωμάκος

Η κατάρα του χωριού

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

"Ήθελα να ' μουν δάκρυ σου, να ζω μες τη ματιά σου" νιαούριζε κάθε βραδιά όξω απ' το παραθύρι της, ο σκύλος ο μαύρος, ο τρισκατάρατος, και λέγε λέγε το ξελόγιασε το μωρό και το χάλασε. Τονε κρεμάσαν δυο φορές. Μια με το σκοινί και μια με τις κατάρες. Κι εκεινής οι γονιοί, τηνε στείλαν μακριά, να πα να βρει την τύχη της. Αλλά η κατάρα απόμεινε κι αλυχτούσε στο χωριό, και κανένας δε κόταγε πια να σταθεί στα παραθύρια, μη τύχει κι ανοίξουν κι έμπει μέσα το κακό. Περνούσε ο καιρός κι απόμεναν κι οι κοπελιές να σκιάζονται τη νύχτα, μη λάχει και κανένας σερσέμης παραλοΐσει απ' τον καημό του και πιάσει να τον λαλεί απ' όξω απ' το κρεβάτι τους. Έτσι λοιπόν τραβούσαν την έρμη τη ζήση τους, μέχρι που μια βραδιά, ο Γιώργης ο σιδεράς, ο πλουμιστός, καμένος απ' τη φωτιά κι από το νάζι της Φρόσως, είδε κι απόειδε, και μια και δυο μεθυσμένος από έρωτα κι από κρασί, πήγε και στάθηκε απ' όξω απ' το παραθύρι της. Θα 'τανε καμιά ώρα που το μελετούσε μα δεν έκανε να πάρει απόφαση. Μια τον έκαιγε ο πόθος, δυο του δάγκανε τα σώψυχα ο φόβος. Πάγαινε κι ερχόταν σαστισμένος κι έτρεχε ο ίδρωτας κόμπους κόμπους και μούλιαζε τα στήθια του. Στα στερνά, λίγο πριν τη φέξη, τ' αποφάσισε. Καθάρισε με βιάση το λαρύγγι του και πάνω π' άνοιγε τα χείλη του να βγάλει τον καημό του, είδε παράμερα το σκοινί της μπουγάδας, που μέσα στις σκιές της αυγής του φάνταξε πως στην άκρη του κρέμονταν θηλιά. Παλάβωσε απ' τον τρόμο του. Έπιασε να τρέχει σαν τρελός, κι ούτε που κανένας τον ξανάδε, ούτε που έμαθε τι απόγινε. Μόνο απομείναν τα παραθύρια σκοτεινά, και τα τραγούδια να τρών τα στήθια, μέσα τους αμπαρωμένα. ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΥΣΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ: Konstantin Egorovich Makovsky (Russian, 1839-1915).

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
    30 Νοεμβρίου 2019, 23:33

    Κακούργα η κατάρα και πώς να τη δικάσεις!

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Σταματήσαμε να ψάχνουμε για τέρατα κάτω από το κρεβάτι όταν συνειδητοποιήσαμε πως βρίσκονταν μέσα μας.

Κάρολος Δαρβίνος
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter