Σχόλια
Μακριά
26/1/2023

...Και με τα μάτια κλειστά ή ανοιχτά και το φως σβηστό η αναμμένο στα πέρατα του νου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ευαγγελάτος
Απεβίωσε ο Αιμίλιος Ζαχαρέας
21/1/2023

Συλλυπητήρια στη σύζυγό του και συνδημότισσά μας Ιωάννα Τσιβάκου.

Χαράλαμπος Λαζάνης
Πάντα να ανταμώνουμε με ανοιχτές καρδιές !
11/1/2023

Μαζί για μια ΠΟΛΗ ΑΛΛΗ, διαφορετική, καλύτερη ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, με ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ
19/11/2022

...με ρίζες βαθιές και ασύνορες ελπίδες...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
H επίδραση της Τραγωδίας στο σινεμά και την τηλεόραση
14/9/2022

Έξοχη η παρέμβασή σας. Συμπληρώσατε ιδανικά το μικρό μου κείμενο και δώσατε αυτήν την διαλεκτική διάσταση της εξέλιξης του σινεμά που δεν τόνισα επαρκώς. Βεβαίως η κριτική στάση είναι σημαντικότατη, στην εξέλιξη συμμετέχουν ισότιμα δημιουργοί και θεατές. Από τη μεριά μου οφείλω να διευκρινίσω ότι δεν παίρνω θέση υπέρ των τραγικών ποιητών ή του Πλάτωνος, όπως δεν παίρνω θέση ας πούμε υπέρ της αποστασιοποίησης του Μπρεχτ. Όλες αυτές οι θέσεις και αντιθέσεις συμβάλλουν στην εξέλιξη, όπως, σε άλλη ασφαλώς κλίμακα, συμβάλλει και ο διάλογος από αυτό το βήμα. Ευχαριστώ εσάς και την Δράση για την ευκαιρία.

Γιώργος Σκιάνης

Παραμύθια με μουσεία

(και βλέπουμε και ακούμε και μιλάμε)

Ας υποθέσουμε ότι σε μια άγνωστη μακρινή μας πόλη υπάρχει ένας σύλλογος που θέλει να ιδρύσει ένα μουσείο. Και ότι διαθέτει τα πάντα για αυτό, και εκθέματα και την υποδομή κλπ. Μάλιστα, πριν χρόνια το μουσείο λειτουργούσε στεγασμένο σε αίθουσα σχολείου, που όμως κάποια στιγμή αξιοποιήθηκε για άλλο σκοπό. Από τότε το μουσείο έμεινε άστεγο. Για να δημιουργηθεί ένα μουσείο και να λάβει άδεια λειτουργίας πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτει στέγη. Έτσι κατατίθεται αίτημα στη δημοτική αρχή για να του παραχωρηθεί. Η δημοτική αρχή στην αρχή αρνείται την αναγκαιότητά του. Διάφοροι επιχειρηματολογούν σθεναρά εναντίον του, κάποιοι παρατρεχάμενοι γελάνε μόνο που το ακούνε. Καθώς όμως ασκείται πίεση, η διοίκηση αναγκάζεται να ασχοληθεί και τελικά παραχωρεί έναν χώρο. Μόνο που ο χώρος αυτός είναι πλήρως ακατάλληλος για τη ζητούμενη χρήση: πρέπει να κατέβεις σκαλιά, δεν διαθέτει ράμπα κοκ. (Μεταξύ μας, ένα χώρος τρισάθλιος και με ενοίκιο που δεν δικαιολογείται από την κατάσταση του). Αυτός ο χώρος χρησιμοποιείται λοιπόν εδώ και 3 χρόνια όχι ως μουσείο, αλλά ως αποθήκη της περιουσίας του μουσείου. Και κάθε άλλη εναλλακτική ατονεί. Και ξαφνικά ως δια μαγείας, όλα αλλάζουν. Η δημοτική αρχή κάνει στροφή 180ο. Τώρα κρίνει ότι το μουσείο χρειάζεται! Κάνει τα αδύνατα δυνατά και βρίσκει χώρο. Ειδοποιείται ο σύλλογος, το θέμα φθάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο. (Όπως φαντάζεστε, συγκεκριμένα στοιχεία δεν δόθηκαν. Ειπώθηκε μόνον ότι βρέθηκε χώρος στη δυτική συνοικία, και για το ενοίκιο ούτε κουβέντα). Έτσι εμείς, από τοπικές «πηγές» πληροφορούμαστε ότι πρόκειται για χώρο στον οποίο προηγουμένως στεγαζόταν ένα διαγνωστικό κέντρο που σταμάτησε τη λειτουργία του. Βρέθηκε λοιπόν ο χώρος. Είναι όμως κατάλληλος; Ναι, είναι ισόγειος, όπως απαιτεί η συγκεκριμένη χρήση. Αλλά δεν είναι ενιαίος, είναι χωρισμένος σε τρία μέρη, δεν διαθέτει τουαλέτες, έχει και ένα υψηλότατο ενοίκιο! Και επειδή εμείς που παρακολουθούμε με ενδιαφέρον όλες αυτές τις παλινωδίες, καταλήγουμε, (το ομολογούμε), λίγο καχύποπτοι και αναρωτιόμαστε: Γιατί ξαφνικά τόση βιασύνη για να κλείσει ένα θέμα που χρονίζει; Επειδή πλησιάζουν οι εκλογές; Ή μήπως επειδή αντί να βρεθεί χώρος για μουσείο, βρέθηκε ενοικιαστής για τον χώρο;

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Πολλές φορές στου δειλινού τη μυστική την ώρα, Όταν γυρνώ με την ψυχή βαριά συλλογισμένη, Πολλές φορές στην ερημιά βγαίνει μια άυλη χώρα, Μια χώρα πάντα σιωπηλή και πάντα θαμπωμένη.

Λάμπρος Πορφύρας, Η θαμπωμένη χώρα
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Ξεκινάμε! ΚΥΡΙΑΚΗ πρωί στο ΤΥΠΕΤ. Η πρώτη προεκλογική εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ. Πρώτες σκέψεις, οπτικές, απολογισμοί, κάλεσμα, γιορτή!

Newsletter