Σχόλια
Ελληνοτουρκικά: Η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα παραμένει κεντρικό ζητούμενο
23/6/2022

Οι παρατηρήσεις για τη Ρωσία και το Αιγαίο, είναι ενδιαφέρουσες. Καταδίκασε όμως ποτέ η Ρωσία το casus belli για τα 12 μίλια; Αναγνωρίζει ελληνικό εναέριο χώρο πέρα από τα 6 μίλια από τις ακτές μας; Αν σε αυτά τα δύο κρίσιμα σημεία συντάσσεται ΚΑΙ η Ρωσία με την Τουρκία και με τη Δύση, μήπως αξίζει να ξαναδούμε τι συμφέρει πραγματικά τη χώρα μας και τι όχι; Η Ρωσία όντως δεν θέλει (κι άλλο) πόλεμο, που θα έκλεινε το Αιγαίο και τα Στενά. Τη συμφέρει όμως να μένουν ανοικτά όλα τα ελληνοτουρκικά, ώστε να μην υπάρξει ποτέ ούτε μερική επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, που θα περιόριζε τα σημερινά διεθνή ύδατα προς όφελος της χώρας μας. Επιπλέον, φαίνεται να θεωρεί ότι τα ανοικτά θέματα των δύο χωρών αποδυναμώνουν το ΝΑΤΟ και ενισχύουν την ίδια.

Γιάννης Παρασκευόπουλος
Ελληνοτουρκικά: Η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα παραμένει κεντρικό ζητούμενο
19/6/2022

Σκέφτομαι τους αιγαιοπελαγίτες και αιγαιοπελαγίτισσες. Τους πιο παλιά πλασμένους Έλληνες στον τόπο τους!

Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Αγιά Μαρίνα
12/6/2022

Πάλι καλά που βρέθηκε σε κάτι να χρησιμεύουν οι φυλλάδες!

Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Lyubov
18/5/2022

Ο καλλιεργημένος ανθρωπισμός δίνει τις εξετάσεις του την στιγμή του αβάστακτου πόνου! Και ας θυμόμαστε: Η κάρτα της δωρεάς οργάνων να συντροφεύει πάντα την αστυνομική μας ταυτότητα στην ίδια θήκη...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Συλλυπητήρια στον Αργύρη Ντινόπουλο
3/5/2022

Συλληπητήρια στην οικογένεια του Αργύρη Ντινόπουλου. Η μητέρα του σφράγισε με την αξιοπρέπεια της μια ολόκληρη γενιά μαθητών και μαθητριών στα Βριλήσσια. Να ζήσουν να θυμούνται πάντα το παλικάρι τους με αγάπη.

Μαριάννα Χρυσικάκου

"Η αναζωπύρωση του «εθνικού» μετά την Κύπρο". Γ. Καραμπελιάς, Στ. Λυγερός, Ρ. Ρινάλντι

Εκδήλωση - συζήτηση της "Δράσης", Κυριακή του Θωμά, 12 Μαΐου, 7.30 μ.μ., πάρκο "Μίκης Θεοδωράκης", (ΤΥΠΕΤ)

Διανύουμε μια περίοδο τεκτονικών αλλαγών, όπου οι αλλεπάλληλοι σταθμοί της, δύσκολα προλαβαίνουν να αποκρυπτογραφηθούν και να κατανοηθούν από την κοινωνία. Γι’ αυτό η «Δράση» επιμένει να ανοίγει συζητήσεις, συχνά πέρα από το κάδρο της επικρατούσας θεματολογίας, αναδεικνύοντας προσεγγίσεις, χωρίς το άγχος να «εκπροσωπεί» ή να «χρεώνεται» απόψεις και ανεξάρτητα από την τοπική δραστηριότητα των πολιτικών κομμάτων. Εδώ και χρόνια, επενδύουμε σε γόνιμες αναζητήσεις για την κατανόηση των ερωτημάτων που αναδεικνύει η συγκυρία. Σ’ αυτό το πνεύμα προγραμματίστηκαν,το αμέσως επόμενο διάστημα, τρεις θεματικές συζητήσεις, με πρώτη αυτήν που αφορά στην επαναξιολόγηση της βαρύτητας του «εθνικού» μετά τα γεγονότα στην Κύπρο. Η πρώτη συζήτηση με θέμα: «Η αναζωπύρωση του «εθνικού» μετά την Κύπρο», θα γίνει την Κυριακή του Θωμά, 12 Μαΐου, στις 7.30 το απόγευμα, στο κτήριο του πάρκου Μίκης Θεοδωράκης, (ΤΥΠΕΤ) με εισηγητές τους: Γιώργο Καραμπελιά, συγγραφέα, εκδότη Σταύρο Λυγερό, δημοσιογράφο Ρούντι Ρινάλντι, εκδότη της εφημερίδας «Δρόμος της Αριστεράς» Γιατί η Κύπρος; Στην Κύπρο, από τη μια στιγμή στην άλλη, σε συνθήκες καταναλωτικής ευδαιμονίας, αναδύθηκε εμφατικά, πέραν της οικονομικής κατάρρευσης και της φτωχοποίησης, η γεωπολιτική διάσταση της σύγχρονης πραγματικότητας. Ξαφνικά, μέσα σε μια εβδομάδα, με έξωθεν παρεμβάσεις, η Κύπρος πέρασε σε άλλη εποχή, σε ότι αφορά τις δυνατότητες και τις προοπτικές της. Ολοένα και πιο φανερά, προμηνύονται ανάλογες εξελίξεις και στην Ελλάδα. Τα σημάδια πληθαίνουν, η αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής συντελείται, ωστόσο αυτή η παράμετρος υποβαθμίζεται στο δημόσιο λόγο και ο λαός παραμένει σε μια κατάσταση παραπλανητικής αμεριμνησίας. Από την άλλη, η αναγκαία κοινωνικοπολιτική αλλαγή στην χώρα μας, ζήτημα που έχει τεθεί, είναι αντιμέτωπη και με γεωστρατηγικές παραμέτρους, που συστηματικά παρακάμπτονται. Οι προτάσεις εστιάζουν κυρίως στο οικονομικό, υπονοώντας έτσι σιωπηρά, ότι το υπάρχον γεωπολιτικό πλαίσιο παραμένει δεδομένο. Κι’ όμως: Η χρεοκοπία Ελλάδας και Κύπρου, τροποποιεί τα θεμελιώδη πάνω στα οποία έχουν χαραχτεί οι μακρόχρονες διπλωματικές σταθερές του Ελληνισμού, υποχρεώνοντάς μας σε πιο σύνθετες προσεγγίσεις. Σας περιμένουμε! Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων «Δράση για μια άλλη πόλη»

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν στην πόλη μας
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Πώς θα φθάσετε στο ΤΥΠΕΤ
    12 Μαΐου 2013, 12:52

    Ανεβαίνετε τη Λ. Πεντέλης με κατεύθυνση την Πεντέλη, 2Km μετά την έξοδο (12) της Αττικής Οδού που αρχίζουν τα Βριλήσσια, στο δεξί σας χέρι υπάρχει ένα (κλειστό, προσφάτως) MacDonald, αμέσως εκεί κάνετε δεξιά, οδός Υμηττού και μετά από 5-6 στενά υπάρχει στο αριστερό σας χέρι ένα πολύ μεγάλο πάρκο, με ένα κτήριο στο κέντρο. Εκεί θα είμαστε… (Η ακριβής διεύθυνση είναι Π. Μπακογιάννη 38-42, αλλά αυτή είναι η 1η παράλληλη της Υμηττού, η πάνω πλευρά του πάρκου δηλαδή, βγαίνει στην Πεντέλης και πρέπει να κάνει κανείς κύκλο). Είναι εύκολο.

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Μπροστά στη ράχη της Σέριφος, όταν ανεβαίνει ο ήλιος, τα πυροβόλα όλων των μεγάλων κοσμοθεωριών παθαίνουν αφλογιστία. Ο νους ξεπερνιέται από μερικά κύματα και λίγες πέτρες - κάτι παράλογο ίσως, παρ' όλα αυτά ικανό να φέρνει τον άνθρωπο στις πραγματικές του διαστάσεις. Επειδή, τι άλλο θα του ήτανε πιο χρήσιμο για να ζήσει; Αν του αρέσει να ξεκινά λάθος, είναι γιατί δεν θέλει ν' ακούσει. Ερήμην του το Αιγαίο λέει και ξαναλέει, εδώ και χιλιάδες χρόνια, με το στόμα του φλοίσβου, σ' ένα μήκος ακτών απέραντο: αυτός είσαι!

Οδυσσέας Ελύτης, Εν Λευκώ
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter