Σεμινάριο κομποστοποίησης στο "στέκι της Δράσης"

Την Κυριακή στις 11.00 το πρωί, Πίνδου 30 & Μαραθώνος

Την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 11.00 – 13.00 το πρωί, η «Δράση» διοργανώνει στο στέκι της (Πίνδου 30 & Μαραθώνος), ενημερωτικό σεμινάριο για την κομποστοποίηση. Η εισηγήτρια, Κωνσταντίνα Ζαφειροπούλου, Ειδικός των Ενεργών Μικροοργανισμών, θα μας ενημερώσει ειδικότερα για του Ενεργούς Μικροοργανισμούς και το ρόλο τους στη διαδικασία κομποστοποίησης. Όσοι ασχολείστε με την κομποστοποίηση ή ενδιαφέρεστε για πληροφορίες με "πρακτικό" αντίκρυσμα, σπεύσατε! Η κομποστοποίηση είναι μια απλή διαδικασία Το μόνο που χρειάζεται είναι φυτικά υπολείμματα και καλή διάθεση. Οι λόγοι που επιβάλλουν την κομποστοποίηση ως βασική μέθοδο για τη διαχείριση των οργανικών αποβλήτων έχουν να κάνουν με το τρίπτυχο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. 1. Γιατί οι ανάγκες των ελληνικών εδαφών σε οργανική ουσία είναι τεράστιες, λόγω της πολύ χαμηλής περιεκτικότητας (1%). Στην Γερμανία για παράδειγμα η περιεκτικότητα των εδαφών σε οργανική ουσία είναι 7-8% και κάνουν κομποστοποίηση για να την διατηρήσουν σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα. 2. Γιατί το 35% των ελληνικών εδαφών κινδυνεύουν με ερημοποίηση (Πηγή: ΕΚΕΘΕ). 3. Γιατί με την εκτεταμένη χρήση του κομπόστ αντιμετωπίζεται η εντεινόμενη διάβρωση των εδαφών και καταστέλλονται πολλά φυτοπαθογόνα του εδάφους. 4. Γιατί υπάρχει μεγάλη ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης και προστασίας των διαθέσιμων υδάτων και ιδιαίτερα η εξοικονόμησή του με την εφαρμογή της χρήσης του κόμποστ στη γεωργία. 5. Γιατί μειώνονται οι εκπομπές του CO2 και οι επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών. 6. Γιατί είναι ασύγκριτα η πλέον οικονομική μέθοδος τελικής διαχείρισης των οργανικών υλικών. 7. Γιατί έχει την ευρύτερη δυνατή κοινωνική αποδοχή και συναίνεση. 8. Γιατί είναι η πλέον φιλική στο περιβάλλον. 9. Γιατί πρώτα συζητάς και εφαρμόζεις τις οικονομικότερες και καλύτερες επιλογές και μετά κοιτάς εάν υπάρχει ανάγκη τις ακριβές και δύσκολες. 10. ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν στην πόλη μας
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Μάταια οι ποιητές προσπαθούν / Να γεμίσουν το κενό / Με τους στίχους / Και τις εικόνες τους. / Το κενό επανέρχεται / Πιο άδειο από πριν / Και ζητάει / Νέο γέμισμα.

Ν. Βαλαωρίτης, Κεντρική Στοά
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter