Σχόλια
Γιάννης Τσούτσιας στην εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ: «Παρόλα αυτά, πάμε!»
13/2/2023

Η αλήθεια ΟΛΗ!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Εξ Αίματος
9/2/2023

Μετα-Δημοκρατία!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Περί βιβλιοθηκών ο λόγος...
7/2/2023

Ή μπορούμε εμείς οι δημότες να εκμεταλλευτούμε το Άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου. Ξεκινήστε αυτή την Κυριακή στο ΤΥΠΕΤ τη συλλογή υπογραφών, θα είμαι εκεί να υπογράψω.

Δημήτρης Καλαμπούκας
Για ένα αναγνωστήριο!
7/2/2023

Κε Μπάμπη, όμορφα λόγια, όπως και εκείνα στο πρόσφατο άρθρο της κας Μάρη («Περί βιβλιοθηκών ο λόγος»). Τα είπε και ο κος Κρητικός στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου τον Δεκέμβριο του 2021 (το θυμάται κανείς;). Λόγια, λόγια, λόγια… Η μόνη λύση είναι να εκμεταλλευτούμε το Άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου. Ξεκινήστε αυτή την Κυριακή στο ΤΥΠΕΤ τη συλλογή υπογραφών, θα είμαι εκεί να υπογράψω. ----Άρθρο 6 "Δημοσιότητα των συνεδριάσεων. Αναφορές - Προτάσεις - Πληροφόρηση Πολιτών " : Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη.---

Δημήτρης Καλαμπούκας
Μακριά
26/1/2023

...Και με τα μάτια κλειστά ή ανοιχτά και το φως σβηστό η αναμμένο στα πέρατα του νου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ευαγγελάτος

Μάζευε πόντους να ανέβει το ποσοστό ανακύκλωσης!

Μια αόρατη μπακέτα πίσω από τους δήμους

Αυτές τις ημέρες συζητήθηκε στο διαδίκτυο μια ακόμη «αποκάλυψη», ότι ο δήμος Βριλησσίων ανέθεσε σε εταιρεία (απ’ ευθείας ανάθεση ύψους 24.800€), την κατασκευή «διαδικτυακής πλατφόρμας για την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και επιβράβευση του κοινού σε ζητήματα ανακύκλωσης». Πρόκειται όντως περί αποκάλυψης, υπό την έννοια ότι το θέμα συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή της 27ης Δεκεμβρίου 2016, με παρόντα τα 5 από τα 9 μέλη της, χωρίς εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης, ως θέμα «εκτός ημερησίας διάταξης», χωρίς καμία απολύτως εισήγηση και ψηφίστηκε χωρίς κανείς -πλην της διοίκησης- να το αντιληφθεί! (απόφαση 368/2016). Η υπόθεση θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως κωμική, αν δεν σκιαγραφούσε τις συνθήκες υπό τις οποίες λαμβάνονται οι αποφάσεις στο δήμο: Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 8.30 το πρωί, ύστερα από «πρωτογενές αίτημα» της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας που υποβλήθηκε την ίδια ημέρα (Α.Π. 16928, 27/12/2016), το οποίο, εκ παραδρομής, περιγράφεται ως «άμεση οδική βοήθεια και μεταφορά βαρέων οχημάτων»! Και ποιο ήταν το επείγον της υπόθεσης; «Να καταστεί δυνατή η πληρωμή του αναδόχου για την εκπόνηση της μελέτης εντός του 2016»! Αλλά πάμε και στο περιεχόμενο: Κατά τη διοίκηση, «για να επιτευχθεί η αύξηση της ανακύκλωσης, απαιτείται και η επιβράβευση των κατοίκων εκείνων που έμπρακτα θα συμβάλλουν στην αύξηση της ανακύκλωσης. Γι’ αυτό το λόγο θα αναπτυχθεί μία διαδικτυακή πλατφόρμα, στην οποία ο πολίτης θα συλλέγει και θα εξαργυρώνει πόντους επιβράβευσης με εκπτώσεις και άλλες παροχές σε τοπικά καταστήματα του Δήμου». Κατά σύμπτωση, την ίδια ακριβώς ιδέα είχε και ο γειτονικός δήμος Παλλήνης, (φαίνεται οι ιδέες πέφτουν ταυτόχρονα, άγνωστο από πού), άγνωστο επίσης και το αν κανείς, κάπου, σκέφτηκε, να αξιοποιήσει τουλάχιστον, από κοινού, την ίδια πλατφόρμα! Πού να προλάβει επίσης κανείς με τα τόσα «επείγοντα», να ψελλίσει ότι το «μάζευε πόντους», (σαν διαφήμιση πιστωτικών καρτών), αποτελεί ομολογία αποτυχίας της αυτοδιοίκησης να εμπνεύσει, να κινητοποιήσει, να διαφοροποιηθεί. Πού να προλάβει, τέλος, κανείς να διανοηθεί, ότι η επέκταση της λογικής «αγορά» και στους δήμους, ώστε οι πολίτες να αντιμετωπίζονται ως πελάτες – καταναλωτές, κινούμενοι από προσωπικό συμφέρον, είναι μια βόμβα στα θεμέλια της Πόλης ως Κοινότητας, ότι βρίσκεται στον αντίποδα του ζητούμενου της συμμετοχής «στα κοινά», εκεί όπου οι άνθρωποι συναναστρέφονται, κοινωνικοποιούνται και δρουν ως συντελεστές της καθημερινότητάς τους. Ποιος να σκεφτεί ότι ακόμη και για την ανακύκλωση, τα πράγματα πρέπει να προχωρήσουν διαφορετικά! Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων «Δράση για μια Άλλη Πόλη»

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος.
    19 Ιανουαρίου 2017, 20:25

    ...Η πράξη είναι όμορφη όταν αναβλύζει από τη σμιλευμένη συνείδηση κρυφά, αβίαστα, πηγαία...

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Οι Αθώοι -λέγεται- πεθαίνουν γρηγορότερα. Καθώς η ενοχή Αναγεννιέται σε μια δίκη που διαρκώς -αενάως- Αναβάλλεται.

ΧΡΉΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΎΣΙΟΣ
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter