Σχόλια
Οικονομίες
7/8/2020

Επανάσταση!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Νίκες
28/7/2020

Ας ήταν τέτοιες της ήττας νίκες πολλές κι' ο κόσμος θ' άλλαζε πολύ...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Γιατί καταψηφίσαμε τον νέο ΟΕΥ. Παρουσίαση και κριτική.
25/7/2020

Σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Χαίρομαι γιατί η ενημέρωση δεν περιορίζεται μόνο σε γενικές αξιολογικές κρίσεις αλλά δίνονται στοιχεία, αριθμοί και τεκμηρίωση, ώστε να μπορεί ο πολίτης να διαμορφώσει κρίση. Συνεχίστε έτσι. Μακάρι και ο Δήμος να καταλάβει ότι διαβούλευση σημαίνει να παρέχεις δημόσια και εκ των προτέρων όλη την ενημέρωση που απαιτείται και να εμπλέκεις στη διαδικασία όλους τους ενδιαφερόμενους. Πέραν της σταθερής και πάγιας πρακτικής της μη συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων, στη συγκεκριμένη απόφαση είναι αρνητικό και το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν οι εργαζόμενοι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΚΟΣ
Τα προτεκτοράτα έχουν και τη Δικαιοσύνη που τους αξίζει…
24/7/2020

Με λόγια, λόγια, λόγια κτίζω ανώγια και κατώγια...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
O Δήμαρχος αρνείται να συναντήσει τους κατοίκους της Μητροπούλου
17/7/2020

Γνωρίζετε ότι στο άρθρο 6 παρ. 6 του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρεται οτι: 6. Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη

Γιώργος Θωμάκος

Κραυγή

της Λήδας Παπαγεωργίου

Νύχτωσε. Καθώς σέρνεις τα βήματά σου ψάχνεις μέσα στο μυαλό σου να βρεις ποιος σε χάιδεψε σήμερα ποιος σε αγάπησε σήμερα ποιος ήταν δίπλα σου τη φονική στιγμή που χάραζε να σου σκουπίσει το δάκρυ. Ψάχνεις να βρεις αν υπήρξε κάποιος να βγάλει βόλτα τις λύπες σου. Ερημιά. Δεν παραιτείσαι. Ψάχνεις ακόμα και τα ανεπαίσθητα τα πολύ μικρά. Αυτά που υπήρξαν αλλά ίσως σου διέφυγαν. Τίποτα. Κατάκοπος μετά από ώρες ανασκαφών για το μόνο που είσαι σίγουρος πως βρήκες είναι ο τσακισμένος σου εαυτός. Ο μόνος που είναι πάντα εκεί να σε συντρέξει να σε περιθάλψει. Είναι αυτός που κάθε χάραμα προσπαθεί να ενώσει τα σπασμένα σου κομμάτια και να σε στήσει στα πόδια σου μέχρι τον επόμενο διαμελισμό .σου. Νύχτωσε. Ο καπνός σου καίει τα μάτια το αλκοόλ μάταια προσπαθεί να μουδιάσει το μυαλό σου. Όλα είναι νεκρά μέσα σου. Μόνο ένας λυγμός. Ένας λυγμός που εδώ και ώρα παλεύει να γίνει κραυγή. Λήδα Παπαγεωργίου

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
    6 Απριλίου 2019, 22:20

    Σε έναν στίχο έμπλεο ελεγεία, χαζοχαρούμενη παρηγοριά δεν στέκει. Αντιπαραθέτω όμως εκείνον του Κ. Βάρναλη από το ποίημά του "Η ΚΑΜΠΑΝΑ": "...Αν ειν' ο λάκκος σου πολύ βαθής, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς"... Και ήταν ένας ποιητής κοντά στον πόνο τον άλλων που τον έκανε και δικό του! Όσον αφορά τον συνοδό πίνακα της "Κραυγής" του Έντβαντ Μουνκ είχα κάποτε γράψει 7 ή 8 χρόνια πριν που πρωτοήρθα σε επαφή με την ηλεκτρονική περιπλάνηση,ότι μολονότι η "Γκερνίκα" του Πικάσο κυριάρχησε των άλλων κατά τον προηγούμενο αιώνα, η "κραυγή" του Μουνκ αν και 40 χρόνια πρωτύτερη θα είναι η δεσπόζουσα κατά τον 21ο. Μια πρώτη δικαίωση της πρόβλεψης λίγους μήνες αργότερα που σε δημοπρασία του Σόθμπις ήρθε πρώτη και πουλήθηκε για 120 εκατομμύρια δολάρια.

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Σταματήσαμε να ψάχνουμε για τέρατα κάτω από το κρεβάτι όταν συνειδητοποιήσαμε πως βρίσκονταν μέσα μας.

Κάρολος Δαρβίνος
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter