Ροή θεμάτων
Είναι η ΔΡΑΣΗ αόρατη;
Όλοι είμαστε «Δήμος»
Tο Στρατηγικό Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου
Και να δουλέψουν τα μαγαζιά, και να είναι ασφαλείς οι κάτοικοι!
Τα πλούτια
Σταγιάτες: Η ομορφιά θα νικήσει!
6 προαπαιτούμενα για μια ουσιαστική διαβούλευση
Μνήμες
Σχόλια
Τα πλούτια
29/5/2020

Συμβαίνει συχνά αλλά αυτό είναι ο άνθρωπος: Ελεύθερος και απρόβλεπτος!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Σταγιάτες: Η ομορφιά θα νικήσει!
29/5/2020

Νοιώθω συνδημότης σας!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Τα πλούτια
29/5/2020

Ναι. Χρηστακο. Γλαφυρο. Δθνατες εικονες. Προχωραμε.!!!!!

Νικος βυθουλκας
Σταγιάτες: Η ομορφιά θα νικήσει!
29/5/2020

Για αυτό το γαλατικό χωριό είχε αφιέρωμα πριν 2 χρόνια η ΕΡΤ3, στην εκπομπή Αντιδραστήριο (webtv.ert.gr/ert3/antidrastirio/11ion2018-antidrastirio-stagiates-pilioy-ena-aytodiacheirizomeno-chorio). Περίληψη: Εδώ και εννέα χρόνια, κάτοικοι του χωριού εργάζονται για να ξαναφυτέψουν το σπόρο του κοινοτικού τρόπου ζωής. Μέσα από συνελεύσεις του χωριού, αποφασίζουν και υλοποιούν από κοινού δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, την προάσπιση και δημοκρατική διαχείριση των κοινών αγαθών, την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό, με στόχο, η κοινότητα να αυτοδιαχειρίζεται τα εγχειρήματά της, μέσα από την ενδυνάμωση και τη συμμετοχή όλων.

Δημήτρης Καλαμπούκας
6 προαπαιτούμενα για μια ουσιαστική διαβούλευση
26/5/2020

Κάποιοι μπερδεύουν τη διαβούλευση με την ανάκριση...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Πίνοντας ένα ποτήρι κρασί στο προεκλογικό περίπτερο της ΔΡΑΣΗΣ

«Ο αγώνας δεν είναι ανάμεσα στους εκπροσώπους τους δικομματισμού, αλλά ανάμεσα στην κομματοκρατική λογική και στην κοινωνία»

Πάμε αλλιώς. Πάντα ήμασταν μια ήρεμη δύναμη. Διαφορετική. Χωρίς εντάσεις, ψεύτικες αντιπαραθέσεις, συμφωνίες μακριά από τα μάτια του κόσμου. Διεκδικούμε την ψήφο των συνδημοτών μας με τις δραστηριότητες μας και τις θέσεις μας και όχι με φρούδες υποσχέσεις. Έτσι και χθες βράδυ η εκδήλωση μας ήταν ξεχωριστή. Με μια μικρή ομιλία από τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Τσούτσια και μουσικό πρόγραμμα από το σχήμα N' Eirini (Νίκος Αθανασσάκης - Ειρήνη Πολυδώρου). Και συζητήσαμε και διασκεδάσαμε. Και μιλήσαμε με ειλικρίνεια... Το καλωσόρισμα του Γιάννη Τσούτσια (απόσπασμα) Για μια ακόμη φορά, ακόμη και στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου, η ΔΡΑΣΗ λειτουργεί μέσω του πολιτισμού. Ακόμη και τις πολιτικές απόψεις τις «δένουμε» με ένα μικρό πολιτιστικό γεγονός, ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ! Ξέρουμε ότι αυτήν ακριβώς την περίοδο, μεγάλο μέρος των πολιτών αντιμετωπίζει με αδιαφορία ή και με απώθηση την εκλογική διαδικασία και όσα την συνοδεύουν. Ξέρουμε ότι η υποκρισία του πολιτικού συστήματος, το διπρόσωπο των υποψηφίων, τα ψεύτικα χαμόγελα εκείνων που θέλουν να αρπάξουν την ψήφο των πολιτών και μετά να συνεχίσουν κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό, ενοχλεί. Κατ’ εικόνα και ομοίωση με όσα συμβαίνουν στην Βουλή όπου η κομματοκρατία εκπαιδεύει τους κλώνους της να συμπεριφέρονται αναλόγως. Aντιλαμβανόμαστε τη διάχυτη παγωμάρα. Συχνά, εμείς οι ίδιοι νοιώθουμε άβολα μέσα σ’ αυτή την κατάσταση. Όμως την ίδια στιγμή οι εκλογές είναι και μια ευκαιρία, μια δυνατότητα επικοινωνίας, να μπορεί κάποιος να μας βρει, να συζητήσει μαζί μας όσα «βάζουμε» στον δημόσιο διάλογο στο προάστιο. Και αυτή την ευκαιρία θα την «αξιοποιήσουμε». Αυτό λοιπόν που λέμε, είναι μια άλλη αντίληψη για τον δήμο. Για τον δήμο ως μηχανισμό, αλλά και ως υπό διαμόρφωση Πολιτεία, που αρθρώνεται από συλλόγους, συλλογικότητες, ενεργούς πολίτες και αναπτύσσει δημοκρατικά κοινές λειτουργίες. Αυτό μας διαχωρίζει από άλλους συνδυασμούς. Όχι τα δευτερεύοντα. Η αντίληψή μας για την Πόλη και τους πολίτες μέσα σ’ αυτήν, όχι οι ασφαλτοστρώσεις. Σε ό,τι συνεπώς αφορά τις δημοτικές εκλογές, το δικό μας μέλημα είναι, θα πάμε σε ένα άλλο μοντέλο Πόλης ή θα ακολουθήσουμε τη λογική της αναπαράστασης του δικομματισμού σε τοπικό επίπεδο, αποδεχόμενοι τον τύπο της σύγκρουσης που επιθυμούν να επιβάλλουν οι κ.κ. Μανιατογιάννης και Ντινόπουλος, αναγορεύοντας ο ένας τον άλλο σε αντίπαλό του; Θα εξηγήσουμε στους πολίτες ότι ο αγώνας δεν είναι ανάμεσα στους εκπροσώπους τους δικομματισμού, αλλά ανάμεσα στην κομματοκρατική λογική και στην κοινωνία, που τα έχει σιχαθεί όλα αυτά και προσπαθεί να βρει μια εναλλακτική; Αυτό είναι το στοίχημα της ΔΡΑΣΗΣ τις επόμενες ημέρες, μέχρι την Κυριακή των εκλογών! Επόμενη συνάντηση στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ, Τετάρτη 22 Μαΐου, 9.00 μ.μ., στην πλατεία Αναλήψεως!

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικές Εκλογές 2019
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό.

Γιώργος Σεφέρης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter