Σχόλια
Ausencia
29/6/2020

Όπου και ο μεγάλος πόνος είναι, φαίνεται και λέγεται βουβός!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ΕυαγγελάτοςΌ
Για τα Καλλι-τεχνικά στα Σχολεία
24/6/2020

Μακάρι λέω κι' εγώ αλλά μην απελπίζεστε! Και αν σας εμποδίσουν, τα παιδάκια θα συνεχίζουν να ζωγραφίζουν και να πλάθουν όνειρα έστω και δύσκολα όπου σταθούν κι' όπου βρεθούν, όπως έκαναν εδώ και χιλιάδες χρόνια σ' αυτό το σταυροδρόμι των πολιτισμών που έφτιαξαν μια γλώσσα λειτουργική που αύξησε τον πλούτο τον υλικό και τον ξεπέρασε μαζί με τον εαυτό της, αναβαθμίστηκε σε εννοιολογική με τον ελεύθερο χρόνο, απλώθηκε παντού και ανέβηκε στους ουρανούς για να την αγκαλιάσουν όλοι! Τότε σμιλεύτηκαν και οι πτυχές στους χιτώνες των Καρυάτιδων υπογράφοντας την αθανασία της χώρας που έχουμε την τύχη να ζούμε! Οι εμποδιστές θα ξεχαστούν, θα σβήσουν σαν όνειρο κακό και θλιβερή παρένθεση...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Μια θέση στον Ήλιο
22/6/2020

Διάλειμμα.

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Όλοι θα βολτάρουμε ανέμελοι!
22/6/2020

Κάθε μεγαλόπνευστης σκέψης, προηγείται αυτή που μας γεννά το πρώτο σκόνταμμα των αισθήσεων έξω από την πόρτα μας!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Τα πλούτια
29/5/2020

Συμβαίνει συχνά αλλά αυτό είναι ο άνθρωπος: Ελεύθερος και απρόβλεπτος!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Κυνικά

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

"Πως είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο" Μόλις είχα γυρίσει από την κηδεία και δεν μπορούσα να το χωνέψω. Ο κυρ Μιχάλης, το θεριό της γειτονιάς, ο πλάτανος της πλατείας, είχε πέσει και κυριολεκτικά εξαϋλωθεί μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες. Πάνω που 'χε πάρει ο δόλιος, με χίλια βάσανα την έρμη τη σύνταξή του κι έλεγε να ησυχάσει, να φροντίσει λίγο τα εγγόνια του που λαχταρούσε. Τον βρήκε λέει το κακό..., ποιο κακό ρε παιδιά, που κακό τέλος να ' χει τους αντιγύριζα...Τον κυρ Μιχάλη; Το βουνό; Ναι, ναι το βουνό, που τον έβλεπαν τα γύρω ραμολιά και σταυροκοπιόταν, μη τύχει και πέσουν στο διάβα του τη στρυφνή του μέρα. Είχε μεσημεριάσει για τα καλά όταν μπήκα στο σπίτι. Σαστισμένος από τα γεγονότα, πέρασα κατευθείαν στην κουζίνα, βρίσκοντας τον πατέρα μόνο του να τρώει. Χαιρέτησα ανόρεχτα και κάθισα. Δεν του είχα αναφέρει τίποτα για τον Μιχάλη, νομίζοντας πως ήταν κάτι περαστικό, αλλά, περαστικοί ήμασταν εμείς. Έβαλα με το ζόρι ένα πιάτο μπροστά μου και το πάλεψα για λίγο με το κουταλοπίρουνο. Δεν κατέβαινε τίποτα. Αντίς να το τρώω με έτρωγε. Μετά από λίγο δε κράτησα κι άνοιξα το στόμα μου να βγει η αντάρα που μ' ανακάτωνε. Ξέρεις, ο κυρ Μιχάλης, έφυγε... Καμία απάντηση. Ο πατέρας συνέχισε να τρώει σκυφτός χωρίς καν να με κοιτάξει. Με άκουσες τι σου είπα, συνέχισα εντονότερα, ο κυρ Μιχάλης πέθανε... Τα ίδια, σιωπή, το μόνο που ακουγόταν ήταν το χτύπημα του πιρουνιού στο πιάτο του. Σου μιλάω! Ξέσπασα χτυπώντας το χέρι μου στο τραπέζι, ο κυρ Μιχάλης πέθανε τ' ακούς; Ξαφνικά, σταμάτησε να τρώει και σήκωσε αργά τα δυνατά περήφανα μάτια του. Ωραία, μου απάντησε, σε άκουσα. Ο κυρ Μιχάλης πέθανε. Εμείς θα φάμε σήμερα; ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΥΣΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ: Diego Rivera, Μελαγχολικός Περίπατος. 1904.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μπάμπης ΔΓιαμουλιάνος Ευαγγελάτος
    10 Νοεμβρίου 2019, 20:47

    Υπάρχουν ζώα -μεταξύ τους και οι κύνες (σκύλοι)- που έχουν έντονα και έκδηλα τα συναισθήματά, κάποτε δυνατότερα από τα ανθρώπινα. Υπάρχουν όμως και ανθρωπόμορφα όντα άδεια εντελώς. Η γλώσσα μας κάποιες φορές αδικεί!

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Κάθε άγαλμα και οίκημα στον δρόμο μετονομάστηκε, κάθε ημερομηνία παραποιήθηκε. Και η διαδικασία συνεχίζεται μέρα με την μέρα και λεπτό με το λεπτό. Η Ιστορία έχει σταματήσει. Τίποτα δεν υπάρχει παρά ένα ατέρμονο παρόν μέσα στο οποίο το Κόμμα έχει πάντα δίκιο.

Orwell, 1984
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter