Σχόλια
Σχόλιο για τη θέση της ΔΡΑΣΗΣ στο αυτοδιοικητικό νομοσχέδιο
4/3/2021

Και εδώ θα φανεί ποιοι, πώς και κατά πόσο οι "αιρετοί" θα αγωνιστούν για να μην απαξιωθεί ακόμη περισσότερο η πολιτική και σβήσει ουσιαστικά και ολοφάνερα η δημοκρατία στην πηγή, την κοιτίδα της, την τοπική αυτοδιοίκηση! Γιατί μ' αυτόν τον συνεχώς αυξανόμενο στραγγαλισμό της από την κεντρική εξουσία,αυτό διαφαίνεται όχι στον μακρινό αλλά στον κοντινό ορίζοντα..

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Μ. Θεοδωράκης για τον Αντώνη Καλογιάννη: Είναι πολύ άδικο που έφυγε πρώτος
15/2/2021

Πέρασαν,κιόλας, έξι μήνες από το ''φευγιό'' του Ρήγα μας! Θα τον θυμόμαστε ΠΑΝΤΑ με μεγάλη αγάπη. Μεγάλη απώλεια για όλους μας!

Τάκης Μάτσας
ΟΙ ΖΗΛΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
12/2/2021

Ασίγαστη καταγγελία του ολοκληρωτισμού, εκλαϊκευμένη περιγραφή των εγκλημάτων του, αναγνώριση, γνώση και ανάδειξη των άλυτων προβλημάτων του άμεσου κοινωνικού περίγυρού μας με οποιονδήποτε τρόπο.

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Βιβλιοθήκη του Δήμου: Μια συζήτηση που ΔΕΝ έγινε.
7/2/2021

Αυτό που πραγματικά με εξοργίζει δεν είναι η αδιαφορία των διοικούντων αλλά ο μιθριδατισμός που μας χαρακτηρίζει εμάς τους ίδιους τους πολίτες. Κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, άρθρο 6: «Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη.». Γιατί δε γίνεται χρήση; Τόσο δύσκολο είναι να μαζευτούνε 25 υπογραφές στα Βριλήσσια από δημότες που ενδιαφέρονται πραγματικά για την πόλη και δεν αναλίσκονται απλά σε βερμπαλιστικές κορώνες και ξεκατινιάσματα στην αρένα των σόσιαλ μύδια (τρομάρα μας!) μεταξύ εγκάθετων κλακαδόρων της διοικούσας αρχής, που με αλαζονικό ύφος χλευάζουν τον οποιοδήποτε ασκήσει κριτική, και των άλλων εγκάθετων της αντιπολιτευόμενης πλευράς που θα προσπαθήσουν να ακυρώσουν την οποιαδήποτε θετική προσπάθεια πάει να γίνει; Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί δεν έγινε συζήτηση για τη βιβλιοθήκη, για τον φωτισμό στους δρόμους, για τα σπασμένα πεζοδρόμια, για τα λευκώματα που κοστίζουν ένα σωρό πεταμένα λεφτά, για τα χρέη στην ΕΥΔΑΠ, για τους κάδους ανακύκλωσης, για την πρώην Ναυτική Βάση, για…. Κουράστηκα από τη μίρλα. Το γαρ πολύ της θλίψεως… Το συγκεκριμένο σχόλιο απαντάει εμμέσως και στο άρθρο «Δεν θέλουν την κοινωνία στα πόδια τους».

Δημήτρης Καλαμπούκας
Εσχατολογίες
4/2/2021

Μήπως τα μεμπτά είναι προτερήματα;

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

COVID 19 - H ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΑΓΓΙΓΜΑΤΩΝ: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ!

Δευτέρα 27 Απριλίου: Ο Αντώνης Ανδρουλιδάκης στο ψηφιακό δωμάτιο της ΔΡΑΣΗΣ

1η ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ! COVID 19-H ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΑΓΓΙΓΜΑΤΩΝ Εισηγητής: Αντώνης Ανδρουλιδάκης MSc. Αναπτυξιακός & Κοινωνικός Ψυχολόγος Δευτέρα 27 Απριλίου, 8.30 το βράδυ Απευθείας σύνδεση στη διεύθυνση: https://us02web.zoom.us/j/82961022182 15 λεπτά πριν την έναρξη Την Δευτέρα 27 Απριλίου στις 8.30 το βράδυ, η ΔΡΑΣΗ σας προσκαλεί στην πρώτη της διαδικτυακή εκδήλωση, εν μέσω πανδημίας, που δεν πρέπει να χάσετε! Χρησιμοποιώντας την ίδια διαδικτυακή πλατφόρμα με αυτήν που γίνονται τα δημοτικά συμβούλια, οι ακροατές όχι μόνον μπορούν να παρακολουθήσουν την εισήγηση του Αντώνη Ανδρουλιδάκη με θέμα COVID 19-H ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΑΓΓΙΓΜΑΤΩΝ αλλά κα να μετέχουν ενεργά της συζήτησης. Η απευθείας σύνδεση είναι απλή, θα πραγματοποιείται μόνο με τη χρήση ενός link που θα αναρτηθεί εδώ, στην ιστοσελίδας της ΔΡΑΣΗΣ και στη σελίδα μας στο fb πριν την εκδήλωση. Προαιρετικά μπορείτε να στείλετε mail για να λάβετε αναλυτικές οδηγίες για τη συμμετοχή σας: info@drasivrilissia.gr Καθίστε λοιπόν στην αγαπημένη γωνιά του σπιτιού σας μπροστά στον υπολογιστή σας, ανοίξτε μικρόφωνα και κάμερες και ελάτε να συζητήσουμε όλοι μαζί για το μέγα ζήτημα της περιόδου! Σας περιμένουμε! Ο Αντώνης Ανδρουλιδάκης είναι MSc. Αναπτυξιακός & Κοινωνικός Ψυχολόγος και συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Σητεία της Κρήτης, σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και μετεκπαιδεύτηκε στην προσωποκεντρική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία. Είναι κάτοχος Μάστερ στην Αναπτυξιακή και Κοινωνική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο οποίο είναι και Βοηθός Διδασκαλίας, στα γνωστικά αντικείμενα της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και της Ψυχολογίας της Οικογένειας. Έχει γράψει σειρά άρθρων σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, ενώ μεταξύ των βιβλίων του ξεχωρίζει το εξαιρετικό «Το Ελληνικό Τραύμα», το οποίο παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον συγγραφέα και στο στέκι της ΔΡΑΣΗΣ, τον Μάρτιο του 2017*.

Ακούστε το ηχητικό της συνάντησης πατώντας το play

Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη Η σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/groups/drasivrilissia/ Πληροφορίες και οδηγίες σε περίπτωση προβλημάτων σύνδεσης 6945878869. *Ο Αντώνης Ανδρουλιδάκης στο στέκι της ΔΡΑΣΗΣ: http://www.drasivrilissia.gr/themata/parousiash.aspx?sxId=3061

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν στην πόλη μας
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Είμαστε σαν το γρασίδι των δημόσιων κήπων. Κάθε τόσο μας κουρεύουν σύριζα τη σκέψη. Χάριν συμμετρίας.

Αργύρης Χιόνης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Το ελληνικό υποκείμενο: Από τα τέλη του Βυζαντίου έως τη στιγμή της επανάστασης.

Διαδικασίες εξατομίκευσης στις δυτικές κοινωνίες από τον Μεσαίωνα έως τα μέσα του εικοστού.

Newsletter