Σχόλια
Ο Κοινοβουλευτισμός και ο Κομματισμός στην αποικία
16/1/2021

...Περιμένουμε την περικεφαλαία με το δάκτυλο και τον άταφο με τον μαύρο σκούφο...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Ο Κοινοβουλευτισμός και ο Κομματισμός στην αποικία
15/1/2021

Οι απόψεις μου για τα συγκεκριμένα θέματα,που θίγονται στο άρθρο του Γιάννη του Τσίχλα, είναι,σχεδόν, ταυτόσημες. Μια μικρή αλλά ουσιαστική,κατα τη γνώμη μου, διαφοροποιηση στον ""κινηματικό αντίποδα"". ""Θέλουν( ; ) να τα αλλάξουν όλα χωρίς να αλλάξουν οι ίδιοι"" Ο αιρετικός Ραφαηλίδης δίνει την καλύτερη ερμηνεία!

Τάκης Μάτσας
Κατά - Θέσεις
15/1/2021

Πολύ ωραίο.

Μπράβο Χρήστο
Κατά - Θέσεις
14/1/2021

Ας υπάρχουν τουλάχιστον οι απορίες πού και πού, κάπου, κάπου...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Σύστημα Γενικευμένης Διαπλοκής
10/1/2021

Όντως πολύ ύποπτη η σπουδή της Κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει τους 11 Δήμους που οφείλουν στην ΕΥΔΑΠ. Μάλλον σχετίζεται με την πώληση της ΕΥΔΑΠ!!!

Τάσος Χρηστάκης

Όλοι θα βολτάρουμε ανέμελοι!

του Αντώνη Θεοφίλη

Πολλά «παίζουν» τελευταία στους Δήμους, με αφορμή την τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος με την οποία προβλέπονται γρήγορες διαδικασίες για την προσωρινή δημιουργία ποδηλατοδρόμων και πεζόδρομων «προκειμένου να εξασφαλίζεται ο απαραίτητος χώρος για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και για την ασφαλή κίνηση των πεζών». Μέσα στην ατέλειωτη νύχτα που έχει βυθιστεί η χώρα, με νέες απειλές στο προσκήνιο, (πανδημία και γεωπολιτικά), η όλη συζήτηση, από την Αθήνα του κ. Μπακογιάννη, μέχρι τα Βριλήσσια του κ. Μανιατογιάννη, μοιάζει ολοένα και πιο παράταιρη, μια μόδα ή μια προσπάθεια κάποιων να πλασάρουν, (με το αζημίωτο), μία νέα καθησυχαστική - ευδαιμονική ιδέα, τη «βιώσιμη κινητικότητα». Έτσι, ποδηλάτες (άραγε που κρύβονται;) και πεζοί θα κινούνται χαρούμενοι, fit και ατάραχοι και θα καταναλώνουν σε δρόμους χωρίς αυτοκίνητα, όπως φυσικά στην αναπτυγμένη Ευρώπη, την ώρα που οι προβλέψεις μιλούν για νέα τεράστια ύφεση και ενώ οι γενικές προτεραιότητες βοούν ότι πρέπει να αλλάξουν. Υπάρχουν πάντως και κάποιες άλλες δράσεις που επείγουν σε ένα προάστιο σαν τα Βριλήσσια και επηρεάζουν τη ζωή των κατοίκων: Η συντήρηση των υπαρχόντων υποδομών, η ανανέωση του πρασίνου, η φροντίδα των παρατημένων δημοτικών χώρων, η κοινωνική απομόνωση και αποστασιοποίηση, η αδιαφορία για τα κοινά, ο πολιτικαντισμός και πολλά άλλα. Οι πεζόδρομοι θα μας σώσουν; Κι ακόμη, για όποιον ενδιαφέρεται πραγματικά για τη βελτίωση της «βαδισιμότητας», εκκρεμούν (και προηγούνται) και κάποια άλλα θέματα, όπως η απελευθέρωση των πεζοδρομίων από τα συνεχή εμπόδια που τα ακυρώνουν, (ας μην ξεκινάμε πάντα από το τέλος), η αποκατάσταση των κακοτεχνιών και κάποιες άλλες αναγκαίες δουλειές που πρέπει να γίνουν, πριν πάμε σε νέα μεγαλεπήβολα σχέδια και παρεμβάσεις που θα εξανεμίσουν και το τελευταίο δημοτικό χρήμα, πριν να εγκαταλειφθούν κι αυτές με τη σειρά τους στην τύχη τους. Αλλά αυτά δεν τα περιγράφουν οι τροπολογίες που ψηφίζονται... Αντώνης Θεοφίλης Φωτογραφία: www.skai.gr/news

ΣΧΕΤΙΚΑ: Άρθρα
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
    22 Ιουνίου 2020, 23:13

    Κάθε μεγαλόπνευστης σκέψης, προηγείται αυτή που μας γεννά το πρώτο σκόνταμμα των αισθήσεων έξω από την πόρτα μας!

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Στόχος της πολιτικής δεν είναι η ευτυχία, αλλά η ελευθερία.

Κ. Καστοριάδης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter