Σχόλια
Μακριά
26/1/2023

...Και με τα μάτια κλειστά ή ανοιχτά και το φως σβηστό η αναμμένο στα πέρατα του νου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ευαγγελάτος
Απεβίωσε ο Αιμίλιος Ζαχαρέας
21/1/2023

Συλλυπητήρια στη σύζυγό του και συνδημότισσά μας Ιωάννα Τσιβάκου.

Χαράλαμπος Λαζάνης
Πάντα να ανταμώνουμε με ανοιχτές καρδιές !
11/1/2023

Μαζί για μια ΠΟΛΗ ΑΛΛΗ, διαφορετική, καλύτερη ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, με ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ
19/11/2022

...με ρίζες βαθιές και ασύνορες ελπίδες...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
H επίδραση της Τραγωδίας στο σινεμά και την τηλεόραση
14/9/2022

Έξοχη η παρέμβασή σας. Συμπληρώσατε ιδανικά το μικρό μου κείμενο και δώσατε αυτήν την διαλεκτική διάσταση της εξέλιξης του σινεμά που δεν τόνισα επαρκώς. Βεβαίως η κριτική στάση είναι σημαντικότατη, στην εξέλιξη συμμετέχουν ισότιμα δημιουργοί και θεατές. Από τη μεριά μου οφείλω να διευκρινίσω ότι δεν παίρνω θέση υπέρ των τραγικών ποιητών ή του Πλάτωνος, όπως δεν παίρνω θέση ας πούμε υπέρ της αποστασιοποίησης του Μπρεχτ. Όλες αυτές οι θέσεις και αντιθέσεις συμβάλλουν στην εξέλιξη, όπως, σε άλλη ασφαλώς κλίμακα, συμβάλλει και ο διάλογος από αυτό το βήμα. Ευχαριστώ εσάς και την Δράση για την ευκαιρία.

Γιώργος Σκιάνης

Δήμοι χωρίς Δημοκρατία

Δεν είμαστε αλεξιπτωτιστές ή κομματικοί τουρίστες, δεν δίνουμε διαπιστευτήρια, δεν ζούμε με το βλέμμα στην κάλπη

Τις τελευταίες ημέρες συζητιούνται από μερίδα εργαζομένων του Δήμου οι παρεμβάσεις της ΔΡΑΣΗΣ στο δημοτικό συμβούλιο. Τους εμπλέξαμε, ισχυρίζονται, στην κριτική μας. Μάλιστα, τα παράπονα έφτασαν «επισήμως» μέχρι τον σύλλογο εργαζομένων του Δήμου. Τόσο ενοχλήθηκαν. Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε αντιδράσεις, λόγω της κριτικής που ασκούμε στη δημοτική αρχή. Το θέμα είναι ότι αυτές αφορούν τα δευτερεύοντα, όχι τα σημαντικά. Είναι αυτό ίδιον της εποχής: Περνάει από μπροστά μας οδοστρωτήρας και θιγόμαστε από διατυπώσεις. Κάπως έτσι προκύπτει το «όλοι εναντίον όλων», οι «παρεξηγήσεις», η ασυνεννοησία και η διαλυτικότητα. Πόσο μάλλον, όταν στα Βριλήσσια η πολιτική ταυτίζεται με πρόσωπα τα οποία απλώς εναλλάσσονται σε θέσεις εξουσίας, καλό παιδί ο νυν, καλός και ο επόμενος. Ως εκεί. Γι’ αυτό εμείς μιλάμε «κινέζικα» όταν επισημαίνουμε ότι σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα, όσο ο τρόπος λειτουργίας του Δήμου. Η δημοκρατική του ανασυγκρότηση. Και όταν υποστηρίζουμε ότι οι δήμαρχοι και οι αιρετοί υπάρχουν για να οργανώνουν τη συμμετοχή και για να λογοδοτούν, όχι για να μετατρέπουν τον Δήμο σε πασαρέλα φιλεύσπλαχνων υποψηφίων. Κάπως έτσι παρανοήθηκε η κριτική μας για τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης, η οποία σαφέστατα αφορούσε σε συγκεκριμένες πρακτικές και συμπεριφορές αιρετών και όχι σε εργαζόμενους ή εθελοντές. Όσο για τον Πολιτιστικό & Αθλητικό Οργανισμό, αυτά που επισημάναμε ήταν ήδη διαπιστωμένα αλλά κανείς δεν τα αξιολογεί. Ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον ότι όποιος αναλαμβάνει την ευθύνη να διεκπεραιώνει διαγωνισμούς, αυτοί θα πρέπει να αφορούν στο αντικείμενό του. Στη ΔΡΑΣΗ δεν είμαστε αλεξιπτωτιστές ή κομματικοί τουρίστες. Ξεδιπλώνουμε μια προσπάθεια με συνέχεια, βάθος και ιστορικότητα. Με ανεπάρκειες και αδυναμίες. Ωστόσο δεν λέμε, «ψηφίστε μας, για να φτιάξουν τα πράγματα». Λέμε αγωνιστείτε μαζί μας για μια πόλη που θα λειτουργεί δίκαια και δημοκρατικά. Χωρίς αυτό, καμία ριζοσπαστική πολιτική δεν μπορεί να ξεκινήσει. Καταθέτουμε ένα θετικό πρόταγμα, όχι ένα «αντί». Που μετατοπίζει το κέντρο βάρους από μια κατάσταση όπου οι δημότες και οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται σ’ ένα διαρκές αλισβερίσι με την τοπική εξουσία, σε ένα κίνημα ευθύνης, συμμετοχής και κοινωνικής χειραφέτησης. Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών, των απαιτήσεων και των ορίων μας. Αλλά δεν σιωπούμε, δεν δίνουμε διαπιστευτήρια στο πολιτικό σύστημα, ούτε ζούμε με το βλέμμα στην κάλπη. Η γάγγραινα των αξιωμάτων δεν μας αφορά. Κάνουμε τη «δουλειά» μας. Η οποία είναι διαφορετική από εκείνην του κ. Μανιατογιάννη, της κας Αρσένη και των όμοιών τους. Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Πολλές φορές στου δειλινού τη μυστική την ώρα, Όταν γυρνώ με την ψυχή βαριά συλλογισμένη, Πολλές φορές στην ερημιά βγαίνει μια άυλη χώρα, Μια χώρα πάντα σιωπηλή και πάντα θαμπωμένη.

Λάμπρος Πορφύρας, Η θαμπωμένη χώρα
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Ξεκινάμε! ΚΥΡΙΑΚΗ πρωί στο ΤΥΠΕΤ. Η πρώτη προεκλογική εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ. Πρώτες σκέψεις, οπτικές, απολογισμοί, κάλεσμα, γιορτή!

Newsletter