Σχόλια
Μακριά
26/1/2023

...Και με τα μάτια κλειστά ή ανοιχτά και το φως σβηστό η αναμμένο στα πέρατα του νου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ευαγγελάτος
Απεβίωσε ο Αιμίλιος Ζαχαρέας
21/1/2023

Συλλυπητήρια στη σύζυγό του και συνδημότισσά μας Ιωάννα Τσιβάκου.

Χαράλαμπος Λαζάνης
Πάντα να ανταμώνουμε με ανοιχτές καρδιές !
11/1/2023

Μαζί για μια ΠΟΛΗ ΑΛΛΗ, διαφορετική, καλύτερη ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, με ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ
19/11/2022

...με ρίζες βαθιές και ασύνορες ελπίδες...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
H επίδραση της Τραγωδίας στο σινεμά και την τηλεόραση
14/9/2022

Έξοχη η παρέμβασή σας. Συμπληρώσατε ιδανικά το μικρό μου κείμενο και δώσατε αυτήν την διαλεκτική διάσταση της εξέλιξης του σινεμά που δεν τόνισα επαρκώς. Βεβαίως η κριτική στάση είναι σημαντικότατη, στην εξέλιξη συμμετέχουν ισότιμα δημιουργοί και θεατές. Από τη μεριά μου οφείλω να διευκρινίσω ότι δεν παίρνω θέση υπέρ των τραγικών ποιητών ή του Πλάτωνος, όπως δεν παίρνω θέση ας πούμε υπέρ της αποστασιοποίησης του Μπρεχτ. Όλες αυτές οι θέσεις και αντιθέσεις συμβάλλουν στην εξέλιξη, όπως, σε άλλη ασφαλώς κλίμακα, συμβάλλει και ο διάλογος από αυτό το βήμα. Ευχαριστώ εσάς και την Δράση για την ευκαιρία.

Γιώργος Σκιάνης

Άρνηση

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

Ντύθηκε τον καλλίτερο του εαυτό και βγήκε. Η ζωή θρήνος. Σε ποιον να μιλήσει, πως να κρυφτεί, τα πρόσωπα και τα λόγια των άλλων καθρέφτης αμείλικτος, αντηχούσαν την ύπαρξη του. Υπήρχε; Ίσως, μ' έναν τρόπο απουσίας, παράδειγμα αποφυγής, Απών δια της παρουσίας. Κάθισε κάπου απόμερα, στην μεγάλη αίθουσα του ρεστοράν. Ήσυχος και βυθισμένος, αρνήθηκε ευγενικά να παραγγείλει, λέγοντας πως περιμένει παρέα. Αρνήθηκε, όπως και τόσα άλλα που η ζωή θρηνούσε, ανταποδίδοντας του απλόχερα την άρνηση. Η ώρα, γλιστρούσε περιπαιχτικά ανάμεσα σε τραπέζια που άδειαζαν, γελώντας σαρδόνια. Κοίταξε διακριτικά το ρολόι του, και κάνοντας νόημα στο σερβιτόρο, ζήτησε το λογαριασμό. Αυτός απόρησε, ενημερώνοντας τον ότι δεν έχει πάρει κάτι, όμως εκείνος επέμεινε: Τον Λογαριασμό! Σηκώθηκε απότομα από το τραπέζι, τερματίζοντας την απορία του προσωπικού, κι αφήνοντας ένα σεβαστό ποσό μέσα στον κατάλογο, προχώρησε προς την έξοδο, αρνούμενος να υπερασπιστεί την παρουσία του. ΠΊΝΑΚΑΣ: Edward Hopper, Αυτόματο. 1927. Des Moines Art Center. ΧΡΉΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΎΣΙΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Πολλές φορές στου δειλινού τη μυστική την ώρα, Όταν γυρνώ με την ψυχή βαριά συλλογισμένη, Πολλές φορές στην ερημιά βγαίνει μια άυλη χώρα, Μια χώρα πάντα σιωπηλή και πάντα θαμπωμένη.

Λάμπρος Πορφύρας, Η θαμπωμένη χώρα
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Ξεκινάμε! ΚΥΡΙΑΚΗ πρωί στο ΤΥΠΕΤ. Η πρώτη προεκλογική εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ. Πρώτες σκέψεις, οπτικές, απολογισμοί, κάλεσμα, γιορτή!

Newsletter