Σχόλια
Μακριά
26/1/2023

...Και με τα μάτια κλειστά ή ανοιχτά και το φως σβηστό η αναμμένο στα πέρατα του νου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ευαγγελάτος
Απεβίωσε ο Αιμίλιος Ζαχαρέας
21/1/2023

Συλλυπητήρια στη σύζυγό του και συνδημότισσά μας Ιωάννα Τσιβάκου.

Χαράλαμπος Λαζάνης
Πάντα να ανταμώνουμε με ανοιχτές καρδιές !
11/1/2023

Μαζί για μια ΠΟΛΗ ΑΛΛΗ, διαφορετική, καλύτερη ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, με ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ
19/11/2022

...με ρίζες βαθιές και ασύνορες ελπίδες...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
H επίδραση της Τραγωδίας στο σινεμά και την τηλεόραση
14/9/2022

Έξοχη η παρέμβασή σας. Συμπληρώσατε ιδανικά το μικρό μου κείμενο και δώσατε αυτήν την διαλεκτική διάσταση της εξέλιξης του σινεμά που δεν τόνισα επαρκώς. Βεβαίως η κριτική στάση είναι σημαντικότατη, στην εξέλιξη συμμετέχουν ισότιμα δημιουργοί και θεατές. Από τη μεριά μου οφείλω να διευκρινίσω ότι δεν παίρνω θέση υπέρ των τραγικών ποιητών ή του Πλάτωνος, όπως δεν παίρνω θέση ας πούμε υπέρ της αποστασιοποίησης του Μπρεχτ. Όλες αυτές οι θέσεις και αντιθέσεις συμβάλλουν στην εξέλιξη, όπως, σε άλλη ασφαλώς κλίμακα, συμβάλλει και ο διάλογος από αυτό το βήμα. Ευχαριστώ εσάς και την Δράση για την ευκαιρία.

Γιώργος Σκιάνης

Αίθουσα «Ν. Εγγονόπουλος»: Μια ντροπή για την Πόλη

Χωρίς φρένο η απαξίωση του πολυσύχναστου δημοτικού χώρου

Βράδυ Σαββάτου. Και οι δύο είσοδοι του δημοτικού κτηρίου στο ΤΥΠΕΤ χωρίς φωτισμό, (όποιος έρχεται από άλλη περιοχή, χρειάζεται ειδικές οδηγίες για να αντιληφθεί τα σημεία εισόδου). Ο περιβάλλων χώρος σε άθλια κατάσταση, (καθαρίστριες δεν έχουν προβλεφθεί τα Σαββατοκύριακα, τότε ακριβώς που αυξάνεται η επισκεψιμότητα). Οι τουαλέτες σε κακή κατάσταση. Τα παράθυρα της κεντρικής αίθουσας -σε εποχές covid- δεν ανοίγουν. Οι υποτυπώδεις ηχητικές εγκαταστάσεις, παραμελημένες και δυσλειτουργικές. Το αναψυκτήριο που υπάρχει για να εξυπητετείται ο κόσμος και οι ομιλητές (ένα νερό!), κλειστό. Στο υπόγειο η φιλαρμονική κάνει πρόβες ή μαθήματα, διότι ουδείς την έχει ενημερώσει ότι την ίδια ώρα έχει προγραμματιστεί εκδήλωση! Και μόνον μια φιλότιμη δημοτική υπάλληλος να προσπαθεί για τα πάντα. Αυτή είναι η εικόνα ενός εκ των δύο χώρων πολιτισμού (υποτίθεται), που διαθέτει ο Δήμος Βριλησσίων. Μια αίθουσα («Ν. Εγγονόπουλος») και ένα Πάρκο («Μίκης Θεοδωράκης»), ανάξια των ονομάτων που φέρουν! Και αυτά, 11 μήνες πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές και 8 χρόνια από τότε που ανέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή. Το περασμένο Σάββατο το Cine-Δράση διοργάνωσε μια ακόμη εκδήλωση στο ΤΥΠΕΤ. (Βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Ανδρουλιδάκη Το Δώρο της Σχέσης). Η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων και οι τέσσερεις ομιλητές, ήρθαν από άλλους Δήμους. Για να αντικρύσουν μια κατάσταση, στην οποία εμείς, προφανώς, με τις εβδομαδιαίες προβολές του Cine – Δράση, έχουμε εθιστεί. Το ζήτημα έχει επισημανθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Αποτελεί πραγματική ντροπή για τον Δήμο Βριλησσίων. Η συστηματική εγκατάλειψη και απαξίωση του χώρου, λόγω της αδιαφορίας των διοικούντων – γιατί πώς αλλιώς να ερμηνευτεί το επαναλαμβανόμενο της κατάστασης; - προκαλεί αγανάκτηση και θυμό, ακόμη και σε κάποιον που δεν έχει αντιπολιτευτική προδιάθεση. Λίγους μήνες πριν της επόμενες δημοτικές εκλογές και ενώ σύντομα οι «συστημικές» παρατάξεις του Δήμου, αυτές που διαδέχονται η μια την άλλη στα τοπικά αξιώματα, θα αρχίσουν τις παρουσιάσεις, τα λευκώματα, τις μακέτες, τα μεγαλεπήβολα σχέδια, τα πολυσέλιδα προγράμματα και τις υποσχέσεις, προκαταβολικά, σε όλα αυτά, η εικόνα του ΤΥΠΕΤ είναι η απάντηση. Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν στην πόλη μας
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Πολλές φορές στου δειλινού τη μυστική την ώρα, Όταν γυρνώ με την ψυχή βαριά συλλογισμένη, Πολλές φορές στην ερημιά βγαίνει μια άυλη χώρα, Μια χώρα πάντα σιωπηλή και πάντα θαμπωμένη.

Λάμπρος Πορφύρας, Η θαμπωμένη χώρα
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Ξεκινάμε! ΚΥΡΙΑΚΗ πρωί στο ΤΥΠΕΤ. Η πρώτη προεκλογική εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ. Πρώτες σκέψεις, οπτικές, απολογισμοί, κάλεσμα, γιορτή!

Newsletter