Σχόλια
Γιάννης Τσούτσιας στην εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ: «Παρόλα αυτά, πάμε!»
13/2/2023

Η αλήθεια ΟΛΗ!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Εξ Αίματος
9/2/2023

Μετα-Δημοκρατία!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Περί βιβλιοθηκών ο λόγος...
7/2/2023

Ή μπορούμε εμείς οι δημότες να εκμεταλλευτούμε το Άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου. Ξεκινήστε αυτή την Κυριακή στο ΤΥΠΕΤ τη συλλογή υπογραφών, θα είμαι εκεί να υπογράψω.

Δημήτρης Καλαμπούκας
Για ένα αναγνωστήριο!
7/2/2023

Κε Μπάμπη, όμορφα λόγια, όπως και εκείνα στο πρόσφατο άρθρο της κας Μάρη («Περί βιβλιοθηκών ο λόγος»). Τα είπε και ο κος Κρητικός στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου τον Δεκέμβριο του 2021 (το θυμάται κανείς;). Λόγια, λόγια, λόγια… Η μόνη λύση είναι να εκμεταλλευτούμε το Άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου. Ξεκινήστε αυτή την Κυριακή στο ΤΥΠΕΤ τη συλλογή υπογραφών, θα είμαι εκεί να υπογράψω. ----Άρθρο 6 "Δημοσιότητα των συνεδριάσεων. Αναφορές - Προτάσεις - Πληροφόρηση Πολιτών " : Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη.---

Δημήτρης Καλαμπούκας
Μακριά
26/1/2023

...Και με τα μάτια κλειστά ή ανοιχτά και το φως σβηστό η αναμμένο στα πέρατα του νου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ευαγγελάτος

ΣΤΑΔΙΟ REM

του Γιώργου Σκιάνη

Φοβάμαι; Τον θάνατο; Φοβάμαι τον θάνατο τον δικό μου ή τον θάνατο των δικών μου; Αυτόν που περιμένω και δεν τον βλέπω όταν φτάνει ή εκείνον που τον παρακολουθώ τη στιγμή του θριάμβου του; Φοβάμαι την αναμονή του θανάτου ή την διαδικασία του; Η αναμονή με αγχώνει και η διαδικασία με φλομώνει. Μιλάω για τον θάνατο σα να τον καλοπιάνω. Σκέψεις μεταξύ ύπνου και ξύπνιου. Στάδιο REM. Γιατί δεν είμαι καλός άνθρωπος; Γιατί σκέφτομαι πρώτα τον εαυτό μου; Οι καλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται πρώτα τον εαυτό τους; Σκέφτονται πρώτα τον εαυτό τους αλλά σκέφτονται και το δίκαιο. Δεν σκέφτομαι το δίκαιο όταν θέλω να πεθάνω πρώτος για να μην πονέσω από τον χαμό αυτών που αγαπάω; Δεν το σκέφτεσαι ότι θα πονέσεις αυτούς που αγαπάς; Τότε να παρακαλάω να πεθάνουν εκείνοι πρώτοι; Είναι δίκαιο αυτό; Στάδιο REM. Στάδιο REM. Εγώ και Αυτό μαζί. Παλεύουν και με διεκδικούν. Ποιον διεκδικούν; Την ασώματη κεφαλή. Αυτόν που ονειρεύεται χωρίς να κοιμάται. Αυτόν που σκέφτεται χωρίς συνέχεια, κβαντικά. Τα κβάντα είναι σφαίρες, οι σκέψεις είναι σφαίρες. Πιστεύω πώς είμαι ακόμα ζωντανός. Σίγουρος δεν είμαι. Ξεχάστε με να σας ξεχάσω. Έτσι θα αναπαυτώ. Θα πάψω να περπατάω ανάμεσα στα μνήματα και να αναρωτιέμαι για τους νεκρούς. Υπάρχουν; Δεν υπάρχουν; Ανυπαρξία δεν υπάρχει χωρίς την ύπαρξη. Ακολουθεί την ύπαρξη ή συνυπάρχει με αυτήν όπως μας διδάσκει η διαλεκτική; Και τι είναι η διαλεκτική, μέθοδος ή απάτη; Είναι κολοσσός ο Χέγκελ ή απατεώνας; Αν έχει δίκιο ο Πόπερ είναι απατεώνας, αν δεν έχει, τότε ο Πόπερ μπορεί να κατηγορηθεί για συκοφαντική δυσφήμηση. Κάποιο δικαστήριο θα τον έβαζε φυλακή. Πόσα χρόνια θα έκανα φυλακή αν με λέγανε Πόπερ; Στάδιο REM. Κοίταξε να συνέλθεις. Έχω οριακή διαταραχή προσωπικότητας; Είναι μόνο μια ταμπέλα. Αύριο θα αλλάξει. Αύριο δεν θα υπάρχω, θα σεργιανάω σαν φάντασμα, σαν πνεύμα ή ; Μπορώ να διαλέξω. Να γίνω ουδέτερη στάχτη και φευγάτα αέρια. Να γίνω λίπασμα για τα φυτά. Ή να γίνω πέταγμα του όρνιου. Διαλέγετε και παίρνετε. Στάδιο REM. Ο Γιώργος Σκιάνης είναι Φυσικός – Γεωφυσικός. Ζει στα Βριλήσσια.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Οι Αθώοι -λέγεται- πεθαίνουν γρηγορότερα. Καθώς η ενοχή Αναγεννιέται σε μια δίκη που διαρκώς -αενάως- Αναβάλλεται.

ΧΡΉΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΎΣΙΟΣ
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter