Σχόλια
Ο πολίτης απέναντι στον Μινώταυρο μέσα στο κράτος - λαβύρινθο
15/5/2024

Έχω ανάλογη δυσάρεστη εμπειρία από την ΑΑΔΕ, την αυθαιρεσία των υπηρεσιών της, τις δυσλειτουργικές πλατφόρμες της ,τα ηλεκτρονικά αδιέξοδα και την "απρόσωπη" "από μηχανής" ταλαιπωρία που περιμένει τον

Γιώργος Θωμάκος
Τα Βριλήσσια στο μέτωπο των Δήμων που αντιδρούν
7/5/2024

Πρόκειται για ένα υδροκέφαλο κράτος και ένα επίσης υδροκέφαλο λεκανοπέδιο. Η ζήτηση κατοικιών είναι ασφυκτική και οι "αρμόδιοι" όπως πάντα καλούνται να την αντιμετωπίσουν άρον άρον, (τηρουμένου βεβαί

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
Εξαώροφα: Νέα δεδομένα απαιτούν επανεκτίμηση της κατάστασης
27/4/2024

Δυστυχώς έτσι είναι η κατάσταση...

Πόπη Αυγερινού
Εξαώροφα: Νέα δεδομένα απαιτούν επανεκτίμηση της κατάστασης
17/4/2024

Η "ΝΕΑ" δημοτική αρχή να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον με περισσότερο ζήλο και μαχητικότητα από εκείνη του ιδιώτη, προς όφελος των συντριπτικά περισσότερων ψηφοφόρων που την ψήφισαν!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Όχι και εξαώροφα στα Βριλήσσια!
4/4/2024

Εύστοχο σχόλιο!

admin

ΣΤΑΔΙΟ REM

του Γιώργου Σκιάνη

Φοβάμαι; Τον θάνατο; Φοβάμαι τον θάνατο τον δικό μου ή τον θάνατο των δικών μου; Αυτόν που περιμένω και δεν τον βλέπω όταν φτάνει ή εκείνον που τον παρακολουθώ τη στιγμή του θριάμβου του; Φοβάμαι την αναμονή του θανάτου ή την διαδικασία του; Η αναμονή με αγχώνει και η διαδικασία με φλομώνει. Μιλάω για τον θάνατο σα να τον καλοπιάνω. Σκέψεις μεταξύ ύπνου και ξύπνιου. Στάδιο REM. Γιατί δεν είμαι καλός άνθρωπος; Γιατί σκέφτομαι πρώτα τον εαυτό μου; Οι καλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται πρώτα τον εαυτό τους; Σκέφτονται πρώτα τον εαυτό τους αλλά σκέφτονται και το δίκαιο. Δεν σκέφτομαι το δίκαιο όταν θέλω να πεθάνω πρώτος για να μην πονέσω από τον χαμό αυτών που αγαπάω; Δεν το σκέφτεσαι ότι θα πονέσεις αυτούς που αγαπάς; Τότε να παρακαλάω να πεθάνουν εκείνοι πρώτοι; Είναι δίκαιο αυτό; Στάδιο REM. Στάδιο REM. Εγώ και Αυτό μαζί. Παλεύουν και με διεκδικούν. Ποιον διεκδικούν; Την ασώματη κεφαλή. Αυτόν που ονειρεύεται χωρίς να κοιμάται. Αυτόν που σκέφτεται χωρίς συνέχεια, κβαντικά. Τα κβάντα είναι σφαίρες, οι σκέψεις είναι σφαίρες. Πιστεύω πώς είμαι ακόμα ζωντανός. Σίγουρος δεν είμαι. Ξεχάστε με να σας ξεχάσω. Έτσι θα αναπαυτώ. Θα πάψω να περπατάω ανάμεσα στα μνήματα και να αναρωτιέμαι για τους νεκρούς. Υπάρχουν; Δεν υπάρχουν; Ανυπαρξία δεν υπάρχει χωρίς την ύπαρξη. Ακολουθεί την ύπαρξη ή συνυπάρχει με αυτήν όπως μας διδάσκει η διαλεκτική; Και τι είναι η διαλεκτική, μέθοδος ή απάτη; Είναι κολοσσός ο Χέγκελ ή απατεώνας; Αν έχει δίκιο ο Πόπερ είναι απατεώνας, αν δεν έχει, τότε ο Πόπερ μπορεί να κατηγορηθεί για συκοφαντική δυσφήμηση. Κάποιο δικαστήριο θα τον έβαζε φυλακή. Πόσα χρόνια θα έκανα φυλακή αν με λέγανε Πόπερ; Στάδιο REM. Κοίταξε να συνέλθεις. Έχω οριακή διαταραχή προσωπικότητας; Είναι μόνο μια ταμπέλα. Αύριο θα αλλάξει. Αύριο δεν θα υπάρχω, θα σεργιανάω σαν φάντασμα, σαν πνεύμα ή ; Μπορώ να διαλέξω. Να γίνω ουδέτερη στάχτη και φευγάτα αέρια. Να γίνω λίπασμα για τα φυτά. Ή να γίνω πέταγμα του όρνιου. Διαλέγετε και παίρνετε. Στάδιο REM. Ο Γιώργος Σκιάνης είναι Φυσικός – Γεωφυσικός. Ζει στα Βριλήσσια.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Οι αριθμοί είναι λιγότερο αμφίσημοι από τις λέξεις, η φιλοσοφία υπερέχει γιατί είναι η μόνη που μπορεί να σκέφτεται κάτι και συνάμα να σκέφτεται ότι το σκέφτεται.

Κωστής Παπαγιώργης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter