Σχόλια
Μιλούν και οι αναπληρωματικοί;
9/9/2026

Τα άρθρα του Γιάννη Τσίχλα για τους σπουδαίους "αφορισμενους" διανοητές Γεράσιμο Κακλαμάνη και Βασίλη Ραφαηλίδη., είναι εκπληκτικά.

Γιώργος Μπούτος
Στη μνήμη του Δημήτρη Γεωργουλή
3/6/2026

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και εκτίμηση. Είμαι βέβαιη ότι για πολλούς από τους μαθητές του ο κ.Δημητρης ήταν σαν δεύτερος πατέρας, μέντορας και φίλος. Κάθε φορά που επισκεπτόμουν το σπίτι τ

Αΐντα Α.
Όταν η αδράνεια παράγει θεσμική εκτροπή
7/5/2026

Δεν θα ζητήσουμε άδεια για να ασκούμε κριτική εκεί όπου βλέπουμε πολιτική ασυνέπεια – είτε αυτή προέρχεται από τη διοίκηση είτε από όσους δηλώνουν αντιπολίτευση αλλά δεν αντέχουν τον καθρέφτη.

admin
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Cine-Δράση
7/4/2026

Συγχαρητήρια στο νεοεκλεγέν Διοικητικό συμβούλιο με πολλες ευχες για καλη και ουσιαστική θητεία !!!θερμές ευχές για καλο Πασχα και καλή Ανάσταση σε όλους!!!

Σοφία Φουντουλάκη
Πάντα με τα Κινήματα!
13/2/2026

Είκοσι χρόνια! 2006 ''Δράση για μια ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ'' Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων. Η επιτομή της ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ. Θύμησες, νοσταλγία, συγκίνηση... ΡΗΓΑΣ, ΣΑΜΗΣ, ΝΙΚΟΣ, μ' ένα κόμπο στο λαιμό...

Τάκης Μάτσας '' Πάντα με τα κινήματα''

Πρόταση της ΔΡΑΣΗΣ για τις συνεδριάσεις Λογοδοσίας

Να γίνουν μονοθεματικές μήπως βελτιωθεί το αποτέλεσμα

Η «ΔΡΑΣΗ» έχει επισημάνει κι άλλες φορές την ανάγκη για μια διαφορετική αντιμετώπιση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν στη διαδικασία Λογοδοσίας της δημοτικής αρχής. To θέμα τέθηκε εκ νέου στην τελευταία σχετική συνεδρίαση (30/9/2026), όπου μια ακόμα διαδικασία δεν καρποφόρησε, καθώς οι ερωτήσεις της αντιπολίτευσης ήταν πολλές και διαφορετικές, (οι περισσότερες θα μπορούσαν να έχουν τεθεί σε τακτική συνεδρίαση), αφετέρου οι απαντήσεις της διοίκησης ήταν και πάλι, αναίτια, μακροσκελείς και επαναλαμβανόμενες. Πελαγοδρομήσαμε στις λεπτομέρειες και στις «φιλοσοφικές» αναλύσεις. Επαναφέρουμε συνεπώς την πρόταση που και στην αρχή του θεσμού είχαμε καταθέσει "επίσημα", ότι η Λογοδοσία για να ανταποκριθεί στους στόχους της* και να είναι παραγωγική, θα πρέπει να είναι μονοθεματική, να εστιάζει δηλαδή ει δυνατόν σε ένα μόνο ζήτημα, επί του οποίου κάθε παράταξη θα διατυπώνει τις απόψεις και τις προτάσεις της. Αυτό σημαίνει ότι το εκάστοτε θέμα συζήτησης θα επιλέγεται μετά από συνεννόηση μεταξύ των παρατάξεων, κυρίως της αντιπολίτευσης, πράγμα που μέχρι σήμερα έχει αποδειχτεί αδύνατο, ελπίζουμε τελικά, όχι και ακατόρθωτο. Να υπάρξει δηλαδή συναίνεση και για το μονοθεματικό της διαδικασίας και για την επιλογή του θέματος. (Ενδεικτικά, θα μπορούσε σε επόμενη συνεδρίαση να συζητηθεί το πρόβλημα της καθαριότητας στην πόλη, ως ένα σοβαρό ζήτημα της περιόδου). Καταθέτουμε την πρόταση αυτή δημόσια, ώστε να τεθεί και πάλι υπόψη των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων (και ενδεχομένως να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου), κυρίως όμως για την πληροφόρηση των δημοτών. Ότι χωρίς ουσιαστικές συζητήσεις, παρά τις προθέσεις και τις υποκριτικές δηλώσεις, θα συνεχιστεί η απαξίωση των διαδικασιών, οι μονόλογοι, οι παραστάσεις δημοσιότητας, οι αντιφατικές θέσεις (ανάλογα με τι κάθε φορά μας βολεύει) και οι διαμάχες για τα ασήμαντα και τα ψηφοθηρικά. Και επομένως, θα συνεχιστεί και η αποστασιοποίηση των δημοτών. Με την ελπίδα ότι αυτά θα εισακουστούν από τους περισσότερους... Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων «ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη * Η θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας της δημοτικής αρχής (η οποία καθιερώθηκε με τον Νόμο 5056/2023 και εφαρμοζόταν ανά δίμηνο, μέχρι που ο Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νόμος 5314/2026, όρισε ότι εφαρμόζεται ανά 4μηνο). Με βάση την παραπάνω νομοθεσία, συνοπτικά, οι κύριοι στόχοι καθιέρωσης αυτής της διαδικασίας είναι η ενίσχυση της διαφάνειας, η άμεση πρόσβαση των δημοτικών συμβούλων και κυρίως των δημοτών στις αποφάσεις, η ενίσχυση του θεσμικού ελέγχου του έργου, των παραλείψεων και των καθυστερήσεων της δημοτικής αρχής, η εξασφάλιση αμεσότητας στις απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν την καθημερινότητα, τα τεχνικά έργα και τα οικονομικά του Δήμου, η ανάδειξη και αντιμετώπιση των προβλημάτων κάθε γειτονιάς κλπ. φωτογραφία: Βαγγέλης Γεωργίου (δημότης Βριλησσίων)

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και αποτελούν αποκλειστική ευθύνη των συντακτών τους. Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να διαγράφουν, χωρίς προειδοποίηση, σχόλια με διαφημιστικό, υβριστικό, ρατσιστικό, προσβλητικό ή παράνομο περιεχόμενο, καθώς και σχόλια που δεν σχετίζονται με το θέμα του άρθρου.
Τοιχο-διωκτικά

Μάσκα δεν έχω να γυρνώ στο καρναβάλι ετούτο.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Newsletter