Σχόλια
Τα πλούτια
29/5/2020

Συμβαίνει συχνά αλλά αυτό είναι ο άνθρωπος: Ελεύθερος και απρόβλεπτος!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Σταγιάτες: Η ομορφιά θα νικήσει!
29/5/2020

Νοιώθω συνδημότης σας!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Τα πλούτια
29/5/2020

Ναι. Χρηστακο. Γλαφυρο. Δθνατες εικονες. Προχωραμε.!!!!!

Νικος βυθουλκας
Σταγιάτες: Η ομορφιά θα νικήσει!
29/5/2020

Για αυτό το γαλατικό χωριό είχε αφιέρωμα πριν 2 χρόνια η ΕΡΤ3, στην εκπομπή Αντιδραστήριο (webtv.ert.gr/ert3/antidrastirio/11ion2018-antidrastirio-stagiates-pilioy-ena-aytodiacheirizomeno-chorio). Περίληψη: Εδώ και εννέα χρόνια, κάτοικοι του χωριού εργάζονται για να ξαναφυτέψουν το σπόρο του κοινοτικού τρόπου ζωής. Μέσα από συνελεύσεις του χωριού, αποφασίζουν και υλοποιούν από κοινού δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, την προάσπιση και δημοκρατική διαχείριση των κοινών αγαθών, την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό, με στόχο, η κοινότητα να αυτοδιαχειρίζεται τα εγχειρήματά της, μέσα από την ενδυνάμωση και τη συμμετοχή όλων.

Δημήτρης Καλαμπούκας
6 προαπαιτούμενα για μια ουσιαστική διαβούλευση
26/5/2020

Κάποιοι μπερδεύουν τη διαβούλευση με την ανάκριση...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Εκ βαθέων

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

Κάπου εκεί, στα βάθη του χρόνου, ξεκινά και χάνεται αυτή η μικρή κι αλλόκοτη ιστορία. Τότε που οι άνθρωποι ήταν ένας σβώλος άμμου, ανίκανος να ξεχωρίσει αφέντες και δούλους, άσπρους και χρωματιστούς, μπροστινούς και πισινούς. Αυτός, της άρπαξε το χέρι, εκείνη, τον δάγκωσε τρυφερά και γύρισε ο ανεμόμυλος να ξεδιαλύνει τον σβώλο. Γιόμισε τη γης ο αγέρας, απ' άκρη σ' άκρη κόκκους άμμου, που με την σειρά τους έφτιαχναν σβώλους, άρπαζαν και δάγκωναν, βάζοντας τα πράματα σε σειρά και τάξη. Έπειτα ήρθαν οι βροχές, και ξάπλωσαν τους κόκκους, που τους κατάπιε το χώμα, τους χώνεψε και τους επέστρεψε στην θάλασσα. Από τότε, αυτός κι εκείνη, κάθονται μπροστά της μαγνητισμένοι, δεμένοι λες με μιάν αόρατη κλωστή, ανήμποροι να καταλάβουν, τι να 'ναι αυτό π' ανοίγει την ψυχή τους πέρα, μακριά, ν' απλώνεται στα βάθη. ΠΙΝΑΚΑΣ: Sergeι Vinogradov, Καλοκαιρινή νύχτα. 1899. ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΥΣΙΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
    28 Μαΐου 2019, 21:38

    ...Του απόμαχου ζεύγους η ξεφτισμένη μνήμη!

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό.

Γιώργος Σεφέρης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter