Σχόλια
Μακριά
26/1/2023

...Και με τα μάτια κλειστά ή ανοιχτά και το φως σβηστό η αναμμένο στα πέρατα του νου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ευαγγελάτος
Απεβίωσε ο Αιμίλιος Ζαχαρέας
21/1/2023

Συλλυπητήρια στη σύζυγό του και συνδημότισσά μας Ιωάννα Τσιβάκου.

Χαράλαμπος Λαζάνης
Πάντα να ανταμώνουμε με ανοιχτές καρδιές !
11/1/2023

Μαζί για μια ΠΟΛΗ ΑΛΛΗ, διαφορετική, καλύτερη ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, με ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ
19/11/2022

...με ρίζες βαθιές και ασύνορες ελπίδες...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
H επίδραση της Τραγωδίας στο σινεμά και την τηλεόραση
14/9/2022

Έξοχη η παρέμβασή σας. Συμπληρώσατε ιδανικά το μικρό μου κείμενο και δώσατε αυτήν την διαλεκτική διάσταση της εξέλιξης του σινεμά που δεν τόνισα επαρκώς. Βεβαίως η κριτική στάση είναι σημαντικότατη, στην εξέλιξη συμμετέχουν ισότιμα δημιουργοί και θεατές. Από τη μεριά μου οφείλω να διευκρινίσω ότι δεν παίρνω θέση υπέρ των τραγικών ποιητών ή του Πλάτωνος, όπως δεν παίρνω θέση ας πούμε υπέρ της αποστασιοποίησης του Μπρεχτ. Όλες αυτές οι θέσεις και αντιθέσεις συμβάλλουν στην εξέλιξη, όπως, σε άλλη ασφαλώς κλίμακα, συμβάλλει και ο διάλογος από αυτό το βήμα. Ευχαριστώ εσάς και την Δράση για την ευκαιρία.

Γιώργος Σκιάνης

Αδιόρθωτοι και αμετανόητοι μέρα που 'ναι…

«Έξω αι ΗΠΑ» - «Έξω το ΝΑΤΟ»

17 Νοέμβρη 2022 και η πορεία του Πολυτεχνείου αποτελεί πλέον πολιτικό γεγονός. Το οποίο βέβαια, πιστοποιεί τη σταδιακή επιστροφή μερίδας του κόσμου, από την απογοήτευση, την απόσυρση και τη συνακόλουθη ανοχή προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, στην Πολιτική. Το πολιτικό κλίμα αλλάζει. Και αυτό ακριβώς μεγεθύνει ακόμη περισσότερο τις προκλητικές δηλώσεις παραγόντων των Βριλησσίων, οι οποίοι όπως σε κάθε «επέτειο», αισθάνθηκαν υποχρεωμένοι να μιλήσουν δημόσια και να καταθέσουν την ερμηνεία τους για γεγονότα και στιγμές που δεν κατανοούν και δεν τους αναλογούν. Και φθάνουν να μιλούν για Ελευθερία και ολοκληρωτισμούς εκείνοι που αντιλαμβάνονται τον καπιταλισμό ως το αιώνιο σύστημα της ανθρώπινης ιστορίας, έναντι του οποίου κάθε παρέκκλιση αντιστρατεύεται την ανθρώπινη φύση! Μας προϊδεάζει έτσι ο τοπικός θίασος, (που μεταφέρει στο προάστιο συγκρούσεις τύπου Άδωνη – Πολάκη), για το έργο που θα παιχτεί την προεκλογική περίοδο. Συστήνουμε τουλάχιστον στους επίδοξους σωτήρες των Βριλησσίων, 49 χρόνια μετά, να διαβάσουν τα γραφόμενα στις δύο στήλες της πόρτας του Πολυτεχνείου. Αυτά δεν επιδέχονται παρερμηνείες και σχετικοποιήσεις... Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν στην πόλη μας
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Πολλές φορές στου δειλινού τη μυστική την ώρα, Όταν γυρνώ με την ψυχή βαριά συλλογισμένη, Πολλές φορές στην ερημιά βγαίνει μια άυλη χώρα, Μια χώρα πάντα σιωπηλή και πάντα θαμπωμένη.

Λάμπρος Πορφύρας, Η θαμπωμένη χώρα
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Ξεκινάμε! ΚΥΡΙΑΚΗ πρωί στο ΤΥΠΕΤ. Η πρώτη προεκλογική εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ. Πρώτες σκέψεις, οπτικές, απολογισμοί, κάλεσμα, γιορτή!

Newsletter